ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την ανάρτηση των δασικών χαρτών

η-μ-χρυσοβελώνη-για-την-ανάρτηση-των-δα-558149

Η π. υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μ. Χρυσοβελώνη συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δ. Εσερίδης σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στην τοποθέτησή της η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε μεταξύ άλλων: «Καταρχήν συγχαίρω τον Δήμαρχο Αλμυρού για την πρωτοβουλία του να οργανώσει αυτή την σημαντική ημερίδα που σημειωτέον είναι η πρώτη που διοργανώνεται σε επίπεδο Δήμου. Οι εισηγήσεις και οι τοποθετήσεις των εισηγητών είναι άκρως ενδιαφέρουσες και αναδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την αποτύπωση των δασικών χαρτών και την οργάνωση του δασολογίου που είναι και επιβεβλημένη από το Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει, για να ολοκληρωθεί και η διαδικασία του Κτηματολογίου.

Πρόκειται επομένως για μια πρωτοβουλία η οποία δεν πρέπει να ακυρωθεί αλλά σίγουρα το σχέδιο νόμου πρέπει να συμπληρωθεί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες – παράδοξα, με κίνδυνο να εμπλακούν οι πολίτες σε αντιπαραθέσεις χωρίς αποτέλεσμα. Όπως επίσης σε καμία περίπτωση η πρωτοβουλία αυτή δεν πρέπει να μπει στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επιβάλλεται να δοθεί παράταση στο χρόνο υποβολής των αντιρρήσεων αλλά πριν απ’ αυτό, θα πρέπει το σχέδιο νόμου να βελτιωθεί. Πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι , εκτός από την χρονική παράταση, να εξαιρεθούν οι εκτάσεις εκείνες που αποδεδειγμένα και συστηματικά καλλιεργούνται. Αν το Δημόσιο επιμένει στο δασικό χαρακτήρα της έκτασης που καλλιεργείται , θα πρέπει το ίδιο να το αποδείξει και όχι οι πολίτες να εμπλέκονται σε διάφορες ταλαιπωρίες.

Όλες οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις που ειπώθηκαν, για να έχει ουσιαστικό νόημα αυτή η ημερίδα, θα πρέπει να οργανωθούν τεκμηριωμένα και να αποσταλούν για μελέτη στα αρμόδια υπουργεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου