ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές για δράσεις στις σχολικές κοινότητες ζητά η Ενωση Γονέων Βόλου

εθελοντές-για-δράσεις-στις-σχολικές-κ-558230

Εθελοντές, υποστηρικτές και συνεργάτες, τόσο από τις σχολικές κοινότητες της πόλης όσο και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, αναζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Βόλου, προκειμένου να υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων που προγραμματίζονται με τη συνεργασία αρκετών φορέων, προσώπων αλλά και επιστημονικών παραγόντων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας διάφορων δράσεων όπως έγινε γνωστό στην κορύφωσή τους βρίσκονται ο προγραμματισμός, όπως και η οργάνωση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά τη θετική έκβαση των περυσινών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι επισκέπτες!

Τα μέλη από τις «Λέσχες Ανάγνωσης» που λειτουργούν στην περιοχή μας, εντός και εκτός σχολείων, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που έχουν συγγράψει (παιδικό και εφηβικό βιβλίο) και δεν έχουν προσεγγιστεί για το Φεστιβάλ ή δεν έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους, οργανωμένα μουσικά σχήματα που επιθυμούν να ενταχθούν στο πολιτιστικό ένθετο του Φεστιβάλ βιβλίου, καλούνται από το Δ.Σ. της Ένωσης, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του.

Στη διάρκεια και των φετινών εκδηλώσεων, με στόχο την άρτια διοργάνωση, με την υποστήριξη και συνεργασία όλων των συνδιοργανωτών που θα αναφερθούν σύντομα, θα χρειαστεί η ανταπόκριση τόσο των εθελοντών (θα δημιουργηθεί λίστα συμμετεχόντων), που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του τετραημέρου, όσο και επαγγελματιών που θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα για την κάλυψη των όποιων αναγκών.

Έτσι, εάν υπάρχουν γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων, συμπολίτες επαγγελματίες κ.α. που μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα υλικά για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν (όπως σχολικά είδη), δώρα που θα δοθούν, όπως και ασχολούμενοι στην σίτιση (επιχειρήσεις catering, εστίασης, καφέ), διαμονή (ξενοδοχεία κ.λ.π.) να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Ένωσης (mail [email protected], Ηλίας Κουτσερής τηλ. 6944-168991 και [email protected], Ειδ. Γραμματέα Γεωργία Μπίτση τηλ. 6973317677 και [email protected] ).

Τέλος η Ένωση Συλλόγων Γονέων, σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Δ.Δ.Ε.), έχουν ξεκινήσει έναν κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, με τη συνεργασία του οποίου γίνεται η εκδήλωση (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από οδό Επτά Πλατανίων), θα γίνει η επόμενη ενημέρωση, στην οποία έχουν προσκληθεί ομιλητές διαιτολόγοι- διατροφολόγοι, αλλά και τμήματα σχολείων, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της διατροφής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου