ΤΟΠΙΚΑ

Κατέληξε ο 26χρονος που έπεσε από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου

κατέληξε-ο-26χρονος-που-έπεσε-από-τον-7ο-ό-558816

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο 26χρονος που στις αρχές του μήνα έπεσε από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο 26χρονος που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου με πολλαπλά τρ4αύματα, εξέπνευσε τελικά σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν στις 3 Φεβρουαρίου γύρω στη 1.30 μεσημέρι. Στο θάλαμο, που νοσηλευόταν ο 26χρονος υπήρχαν και άλλοι ασθενείς και συγγενικά του πρόσωπα. Ο νεαρός ενώ βρισκόταν σε καταστολή, άγνωστο πως, κατάφερε να βγάλει του ορούς και το μόνιτορ και να πηδήξει από το παράθυρο.

Εργαζόμενοι στο ισόγειο του νοσοκομείου άκουσαν τότε ένα δυνατό θόρυβο. Προς στιγμήν δεν ήξεραν από πού προερχόταν, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι ένα νεαρός άνδρας βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας. Ο 26χρονος παρελήφθη από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ο νέος έφερε πολλαπλά κατάγματα, ενώ είχε και εσωτερική αιμορραγία. Αμεσα χειρουργήθηκε και εισήχθη διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 26χρονος είχε αποπειραθεί ξανά να βάλει τέλος στη ζωή του. Δύο ημέρες πριν τη «βουτιά» του από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου, γύρω στις 9.30 το βράδυ η μητέρα του με τη βοήθεια συγχωριανών της τον ανέσυρε από χαράδρα σε κεντρικό σημείο της πλατείας και καλούσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ. Ο νεαρός είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του και την είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του προτού προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μόλις έφτασε το πλήρωμα, ο τραυματίας αρνούταν να μπει στο ασθενοφόρο και φώναζε ότι θα αυτοκτονήσει και στο νοσοκομείο. Στο Αχιλλοπούλειο εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Ο 26χρονος έφερε τραύματα από την πτώση του στη χαράδρα. Είχε όμως, όπως προέκυψε, καταναλώσει και χάπια με σκοπό να τερματίσει τη ζωή του και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστεί δηλητηρίαση. Οι λόγοι που ο νεαρός προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα -και μάλιστα τόσες πολλές φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- παραμένουν άγνωστοι.

Η οικογένειά του είναι σοκαρισμένη. Η μητέρα του κατάφερε να τον γλιτώσει ανασύροντάς τον πρώτη από τη χαράδρα με γενναία προσπάθεια μέσα στη νύχτα, ενώ ήταν πανικοβλημένη. Πολλοί χωριανοί -κυρίως νέοι- βοήθησαν την απελπισμένη μητέρα.

Δυστυχώς, ο εφιάλτης επέστρεψε και στο νοσοκομείο, όπως ακριβώς είχε προειδοποιήσει ο 26χρονος, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανάλογα περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονται με προβλήματα υγείας αλλά έχουν προηγηθεί απόπειρες αυτοκτονίας, λαμβάνονται -ή τουλάχιστον έτσι πρέπει- αυξημένα μέτρα προστασίας.

Ο νεαρός, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, εισήχθη στην Α’ Παθολογική, καθώς προείχε η βελτίωση της υγείας του. Δυστυχώς όμως -άγνωστο γιατί- κατάφερε να διαφύγει της προσοχής όλων και να βάλει σε εφαρμογή ένα ακόμη απονενοημένο διάβημα.

Ο ψυχολόγος του νοσοκομείου δεν πρόλαβε να τον εξετάσει. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου