ΤΟΠΙΚΑ

Καταγράφει τις πληγές του

καταγράφει-τις-πληγές-του-559562

Και ιεραρχεί προτεραιότητες ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά το χιόνι και τον παγετό που έπληξαν την περιοχή

Τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι απανωτές χιονοπτώσεις και ο παγετός του προηγούμενου διαστήματος, καταγράφει συστηματικά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή, θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες και θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, ο δήμος έχει επιχορηγηθεί με ποσό 140.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία, και με ποσό 20.000 ευρώ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ύδρευση από τον παγετό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Απ. Κοντογιώργο, η πλήρης αναλυτική καταγραφή ολοκληρώνεται σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι παρεμβάσεις.

Από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο προς Μυλοπόταμο, στη Ζαγορά σε τρία σημεία του δρόμου. Είναι επίσης κατεστραμμένη η αγροτική οδοποιία και θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην ύδρευση, με 500 σπασμένα ρολόγια και αγωγούς ύδρευσης, ενώ ακόμη και οι δεξαμενές άρδευσης έχουν σχεδόν μπαζωθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου