ΤΟΠΙΚΑ

Σατιρίζουν την ελληνική διαστημική υπηρεσία

σατιρίζουν-την-ελληνική-διαστημική-υ-559575

Στο καρναβάλι που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουρίου

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποτελέσει το αντικείμενο σάτιρας του παραδοσιακού καρναβαλιού που διοργανώνεται στο Πουρί από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Το εθνικό κέντρο διαστημικών εφαρμογών, με το οποίο η χώρα διεκδικεί τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα, ενέπνευσε τους διοργανωτές του παραδοσιακού καρναβαλιού που δημιούργησαν άρμα-πύραυλο της NASA για να σατιρίσουν την πρόθεση της κυβέρνησης.

Πίσω από το άρμα-πύραυλο, θα ακολουθήσει και δεύτερο, ένας ιστός αράχνης, που συμβολίζει την παγίδα των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Μαθητές ντυμένοι ζουζούνια θα ακολουθούν την παρέλαση.

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουρίου, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα και θα γίνει… καιρού επιτρέποντος στον κεντρικό δρόμο του χωριού με κατάληξη στο κεντρικό πάρκινγκ. Εκεί θα υπάρχει μπουφές και θα ακολουθήσει πάρτι μασκέ.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς, 26 Φεβρουαρίου, και φέτος θα περιλαμβάνουν και γαϊτανάκι γύρω από το οποίο θα χορεύουν 13 καρναβαλιστές.

Το βράδυ, με την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης θα γίνει αποκριάτικος χορός με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, το καρναβάλι είναι θεσμός για το χωριό και φέτος αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου