ΤΟΠΙΚΑ

Μικρό ενδιαφέρον για ταξίδια το τριήμερο της Αποκριάς

μικρό-ενδιαφέρον-για-ταξίδια-το-τριήμ-560316

Αισθητά μειωμένο είναι το ενδιαφέρον για ψυχαγωγικές αποδράσεις ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς, με τους επαγγελματίες του κλάδου των ταξιδιών να κάνουν, εμφανώς προβληματισμένοι, λόγο για πτώση 70% περίπου στο συγκεκριμένο πεδίο. Κοινώς παραδεκτό είναι, στο μεταξύ, το γεγονός ότι η κίνηση κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσίαζε σαφώς καλύτερη εικόνα.

Οι διερευνητικές ερωτήσεις που διατυπώνονται μέχρι στιγμής είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων, «φρενάρουν» το άλλοτε έντονο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών, επεσήμανε ότι ενδεχομένως θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα, στην τελική ευθεία πριν το γιορτινό τριήμερο, με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο.

Το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν στρέφεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στο Μπάνσκο, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Φιλιππούπολη και τη Σόφια, με τους παραδοσιακούς, εγχώριους αποκριάτικους προορισμούς να σημειώνουν μικρότερη συμμετοχή.

«Ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος, οι οικονομικές δυνατότητες είναι επίσης πολύ περιορισμένες για τους περισσότερους και τα πακέτα που επιλέγουν είναι -κατά συνέπεια- οικονομικά, της τάξης των 100 έως 120 ευρώ» υπογραμμίζει η κ. Κορωναίου, για να προσθέσει ότι «οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, οφείλονται στο γεγονός ότι έχουν επωμιστεί πάρα πολλές υποχρεώσεις και δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη».

Ευοίωνο είναι, εξάλλου, το γεγονός, ότι υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον ενόψει του Πάσχα, ήδη διατυπώνονται οι ανάλογες ερωτήσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Κορωναίου, οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο κόσμος έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των επαγγελματιών, σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου των ταξιδιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου