ΤΟΠΙΚΑ

Την παραίτηση Μουλά ζητούν 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου

την-παραίτηση-μουλά-ζητούν-11-δημοτικοί-560368

Μετά την ακύρωση και από την Επιτροπή του άρθρου 152 της απόφασης της δημοτικής αρχής για την αγορά οικοπέδου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού στον Αγ. Στέφανο, από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλια, Φ. Λαμπρινίδη, Ν. Στόικο, της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», Ε. Ανδρέου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινό, Φ. Κοκκινάκη, Γ. Μολοχίδη, και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Θ. Διαμαντένια, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

«Χτες ενημερωθήκαμε επίσημα για την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής για την απευθείας αγορά από τον Δήμο οικοπέδου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού στον Άγιο Στέφανο, αντί ποσού 100 χιλιάδων ευρώ. Η ακύρωση αυτής της απόφασης, μετά και τον δεύτερο βαθμό ελέγχου νομιμότητας, αποτελεί ηθικό και πολιτικό κόλαφο για τη δημοτική αρχή και δικαιώνει πλήρως την προσφυγή που είχε γίνει.

Δεν πρόκειται για την ακύρωση μιας οποιασδήποτε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για λόγους νομιμότητας. Πρόκειται για την ακύρωση μιας απόφασης-σκάνδαλο, που την καταδίκασε το σύνολο της αντιπολίτευσης και η οποία λήφθηκε από την πλειοψηφία, χωρίς να τηρηθεί η νομοθεσία για την απευθείας αγορά ακινήτων και χωρίς οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικού συμφέροντος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά, που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα, για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του Συνεταιρισμού, που βαρύνει και τον ίδιον προσωπικά ως νόμιμο εκπρόσωπο και αλληλεγγύως υπεύθυνο για τις φορολογικές υποθέσεις του Συνεταιρισμού.

Χωρίς να υποβαθμίζουμε ούτε κατ’ ελάχιστον την προσωπική ευθύνη του κάθε δημοτικού συμβούλου που υπερψήφισε την απόφαση αυτή, θεωρούμε ότι πρωτίστως αυτός που είναι πλήρως εκτεθειμένος είναι ο Γ. Μουλάς. Ο οποίος, κινούμενος καθαρά από προσωπική ιδιοτέλεια, οδήγησε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια απόφαση ντροπής.

Ο Γ. Μουλάς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει τη βασική ευθύνη για τον πρωτοφανή ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου στα δυόμιση χρόνια της προεδρίας του, δεν έχει πλέον το ηθικό και πολιτικό κύρος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Σώματος. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πια να προσφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η παραίτησή του από τη θέση του προέδρου. Αν είχε συναίσθηση της ευθύνης του, θα το είχε ήδη κάνει με δική του πρωτοβουλία.

Όσο για τη δημοτική αρχή, ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της. Την καλούμε εφεξής να σέβεται τη νομιμότητα, όση αλλεργία κι αν έχει σε αυτή, και να φροντίζει, ώστε τα χρήματα των δημοτών να αξιοποιούνται για έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον της πόλης, χωρίς να κατασπαταλώνται σε άχρηστα έργα ή «επενδύσεις»-ρουσφέτια. Και ας μην αναζητήσει κόλπα, για να επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί μπορεί να είμαστε στο Τριώδιο, «μασκαριλίκια», ωστόσο, σε τέτοια θέματα δεν χωράνε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου