ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι τη Μαδαγασκάρη

ανθρωπιστική-βοήθεια-μέχρι-τη-μαδαγα-560413

Διευρύνεται διαρκώς το κοινωνικό έργο του «Εσταυρωμένου» το οποίο έχει πλέον αποδέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου επίσης διατυπώνονται αιτήματα για βοήθεια.

Οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» Βόλου» φτάνουν μέχρι τη Μαδαγασκάρη, τα Βαλκάνια, την Εκκλησία της Βουλγαρίας και της Σερβίας, και όπου ακόμη υπάρχουν ανάγκες και ανάλογα αιτήματα.

Στο μεταξύ, οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου» και της «Διακονίας» αφιέρωσαν ικανό χρόνο για να ταξινομήσουν τη μεγάλη ποσότητα ενδυμάτων που ήλθε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Τα παραπάνω ενδύματα αποτέλεσαν τη βάση δυο ανθρωπιστικών αποστολών σε χώρους κράτησης, και συγκεκριμένα στην ανδρική φυλακή Τρικάλων και τη γυναικεία φυλακή του Ελαιώνα Θηβών. Παράλληλα θα σταλούν είδη ένδυσης και υπόδησης στις φυλακές Δομοκού.

Τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης, παπούτσια, ενδύματα παιχνίδια κ.ά., θα αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του «Εσταυρωμένου» μέσω του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία» και του «Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας» (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο).

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων, επισημαίνει ότι μείζον αίτημα αποτελεί η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, αλλά και χρημάτων, προκειμένου να καλυφθούν τα αυξανόμενα αιτήματα που υπάρχουν και διατυπώνονται σε καθημερινή πλέον βάση, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου