ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και βαριές εκφράσεις για ψήφισμα που δεν ψηφίστηκε

ενταση-και-βαριές-εκφράσεις-για-ψήφισ-560490

Ενταση επικράτησε χθες με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφιών. Αφορμή ψήφισμα που κατέθεσε προς έγκριση η ΛΑΣ για να «σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη» και το οποίο καταψήφισε η πλειοψηφία, εισπράττοντας την έντονη αντίδραση στελεχών των ομάδων της αντιπολίτευσης ότι «βάζει πλάτη στη Χρυσή Αυγή».

Το ψήφισμα που κατέθεσε η ΛΑΣ, και το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, Απόστολο Νάνο, έχει εγκρίνει η ΚΕΔΕ, αφορούσε στην παροχή στήριξης στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στέλνεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν παραχωρήθηκε στο κόμμα αίθουσα για εκδήλωσή της.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, έθεσε σε ψηφοφορία το ψήφισμα, με την πλειοψηφία να το καταψηφίζει.

Οι μειοψηφίες διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος να τοποθετηθούν.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να υπεκφεύγει», φώναζε εκτός μικροφώνου ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός. «Βάζετε πλάτη στους φασίστες», κατήγγειλε ο Νίκος Κανελής. Στα λεγόμενα του κ. Κανελή αντέδρασαν οι κ.κ. Κάλλης και Μαλαματίνης. «Άντε φασιστάκο με την κουκούλα. Χορτάσαμε δημοκρατία εδώ μέσα», έλεγε ο Αποστόλης Μαλαματίνης.

«Πρόεδρε δώσε μας το λόγο να δικαιολογήσουμε την ψήφο μας», έλεγε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Δεν είσαι πρόεδρος εσύ», αντέδρασε ο σύμβουλος της ΛΑΣ, Θεοδ. Τσαλούχας.

«Δεν θα το αποφύγεις. Ζητάμε το λόγο επί της διαδικασίας», φώναζε επίσης εκτός μικροφώνου ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Φώτης Λαμπρινίδης.

«Προσέχετε τη συμπεριφορά σας», έλεγε ο Γιώργος Μουλάς προς τις μειοψηφίες προχωρώντας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου