ΤΟΠΙΚΑ

Επικρίσεις για το ΧΥΤΑ Βόλου

επικρίσεις-για-το-χυτα-βόλου-560504

Νέες επικρίσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ δέχθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο ΣΥΔΙΣΑ και ο Δήμος Βόλου, με αφορμή παράταση που δόθηκε για την κατασκευή ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, αντέδρασε πρώτος, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της μελέτης της μονάδας θα έπρεπε να επωμιστούν αναλογικά οι δήμοι της Μαγνησίας κι όχι μόνο ο δήμος Βόλου. Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Νάνος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «βάζει μπουρλότο στο περιβάλλον του Βόλου», αναφερόμενος στην παραγωγή από τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, υλικού SRF, που είναι μορφής καύσιμης ύλης. «Το πάτε για καύση και δεν είναι τυχαία η ανοχή σας στην ΑΓΕΤ», είπε χαρακτηριστικά.

«Αφενός το κόστος της μελέτης για τη μονάδα θα πρέπει να μετακυλήσει και στους άλλους δήμους, αφετέρου δεν θα πρέπει να δοθεί κανένα περιθώριο να γίνει έργο που έχει να κάνει με καύση σκουπιδιών», είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Γαργάλας.

«Επειδή ο ΧΥΤΑ είναι στο Βόλο, ο Βόλος είναι αυτός που δέχεται την επιβάρυνση. Για τη μελέτη θα πρέπει να συνεισφέρουν και οι άλλοι δήμοι», είπε και ο ανεξάρτητος Θεολόγος Διαμαντένιας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς, επαναλάμβανε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκτός θέματος κι ότι η απόφαση αφορά στην παράταση της προθεσμίας μέχρι να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις αντιπολιτεύσεις να το καταψηφίζουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου