ΤΟΠΙΚΑ

Ομαδική εξώδικη δήλωση δικηγόρων του Βόλου στον ΕΦΚΑ

ομαδική-εξώδικη-δήλωση-δικηγόρων-του-561633

Ομαδική εξώδικη δήλωση θα αποστείλουν προς τον ΕΦΚΑ τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, με έξοδα του Συλλόγου, για να δηλώσουν ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών δεν συνιστά αναγνώριση χρέους και δεν συνιστά αποδοχή των εκδοθεισών πράξεων. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Λάζαρος Γαϊτάνης κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Επίσης, είπε πως 63 δικηγορικοί σύλλογοι, 63 πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων, μέχρι το τέλος του μήνα προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά των Υπουργικών Αποφάσεων σ’ εφαρμογή του νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Γαϊτάνης στην ομιλία του ανέφερε ακόμη πως παρ’ όλη την φορολογική αφαίμαξη του κλάδου, «αποτελεί πάντως κατόρθωμα για τους δικηγόρους του Βόλου ότι, παρά την πολύμηνη αποχή, το 2016 για το 2015 κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές, παραδίδοντας στον Σύλλογο βιβλιάρια το 57,67%. Το 2015 για το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 46%».

Επίσης, είπε πως «το 2016 30 μέλη του Συλλόγου αποχώρησαν από τη δικηγορία. Οι 21 για να βγουν στη σύνταξη ή για να διοριστούν στο Δημόσιο. Οι 9 όμως, δηλαδή ποσοστό 30%, αποχώρησαν για να βρεθούν στην ανεργία, γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές».

«Οι δανειστές της χώρας, ο πολιτικός κόσμος όλοι συμφωνούν ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη. Με κλειστά όμως δικηγορικά γραφεία, με τους νέους επιστήμονες ν’ αναζητούν τη λύση στη μετανάστευση για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε; Η ανάπτυξη θα έρθει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή με το να βάλουμε στα γραφεία POS; «Δει δη χρημάτων» έλεγε στην εποχή του ο Δημοσθένης και αυτό ισχύει και σήμερα», κατέληξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην εκδήλωση ο Δικηγορικός Σύλλογος τίμησε για την δράση και την προσφορά της τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Βασίλης Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου