ΤΟΠΙΚΑ

Εως τέλος της εβδομάδας ο επαναπατρισμός της σορού του 46χρονου Βολιώτη

εως-τέλος-της-εβδομάδας-ο-επαναπατρισ-561714

Ζήτημα ημερών είναι ο επαναπατρισμός της σορού 46χρονου οικοδόμου από το Βόλο, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως την προηγούμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου είχε μεταβεί σε αναζήτηση εργασίας. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος τα τέσσερα παιδιά και τη σύζυγό του, αλλά ταυτόχρονα τους έβαλε και σε περιπέτειες, καθώς για τον επαναπατρισμό της σορού του απαιτούνται έξοδα της τάξης των 3.000 ευρώ, στα οποία η οικογένεια αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

Τα παιδιά του 46χρονου, που έδωσαν στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό ζητώντας απ’ όσους μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά για τη συγκέντρωση του ποσού, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όσους έσπευσαν να τους βοηθήσουν με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό. Ζητούν δε από τους πολίτες να μη συνεχίσουν τις καταθέσεις, καθώς μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το σύνολο των εξόδων θα καλυφθεί από κληρικούς της διασποράς και την ίδια τη Μητρόπολη.

Όπως κατέγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μετά από πρωτοβουλία του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Δημητριάδος, αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την οικογένεια από το Βόλο, ενημερώθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην πόλη Χέρτεν στη Γερμανία, πατέρας Απόστολος Αμβράζης. Ο π. Απόστολος είναι ένας από τους εννιά αποσπασμένους στη Γερμανία ιερείς της Ι.Μ. Δημητριάδος, που ανέλαβε να κινητοποιήσει και τους υπόλοιπους προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για να μεταφερθεί αεροπορικώς από το Βερολίνο έως τη Θεσσαλονίκη η σορός του 46χρονου άτυχου άντρα.

Από εκεί και μετά αναλαμβάνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, τόσο για τη μεταφορά της σορού μέχρι το Βόλο όσο και για τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την κηδεία.

Αυτές τις ημέρες τακτοποιούνται κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα και εκτιμάται ότι έως τέλος της εβδομάδας η σορός του 46χρονου θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, προκειμένου τα τέσσερα παιδιά του να μπορέσουν να αποχαιρετίσουν τον πατέρα τους στην τελευταία του κατοικία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου