ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Βολές στην κυβέρνηση για τους δασικούς χάρτες

πασοκ-μαγνησίας-βολές-στην-κυβέρνηση-561755

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανάρτηση δασικών χαρτών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση «προχειρότητα» στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, και τονίζει ότι τα προβλήματα αφορούν όσους επένδυσαν σε κτηριακές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και μικρομεσαίους.

Σημειώνει επίσης πως δημιουργούνται προβλήματα με τις υφιστάμενες άδειες των επιχειρήσεων τους, αλλά και τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους με παραγωγικές εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί αναδασωτέες, και προσθέτει ότι η αναστάτωση αυξάνεται έτι περαιτέρω από το «αδικαιολόγητο», όπως το χαρακτηρίζουν, υψηλό κόστος υποβολής των ενστάσεων επίλυσης των διαφορών που «παραπέμπει περισσότερο σε φοροεισπρακτικό μέτρο, παρά σε διοικητική διαδικασία».

Σύμφωνα με τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ, βασική αιτία των προβλημάτων αποτελεί το γεγονός ότι οι χάρτες δεν είναι επικαιροποιημένοι και ότι οι δασικές υπηρεσίες περιέλαβαν στα περιγράμματα των αναδασωτέων εκτάσεων και εκτάσεις ανέκαθεν γεωργικού χαρακτήρα, και επισυνάπτει την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου