ΤΟΠΙΚΑ

Το τσίκνισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα 4ο Γυμνάσιο και 4ο ΓΕΛ Βόλου

το-τσίκνισαν-μαθητές-και-εκπαιδευτικ-561849

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν μία παρέα χθες στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, και το… τσίκνισαν τιμώντας το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Ήταν η δεύτερη χρονιά που όλο το σχολικό συγκρότημα γιόρτασε μαζί, με παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και τα απαραίτητα… ψητά στα κάρβουνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την προτελευταία ώρα του σχολικού προγράμματος, ξεκίνησε η προετοιμασία στο σχολικό προαύλιο. Στήθηκαν ψησταριές, άναψαν τα κάρβουνα και ξεκίνησε το τσίκνισμα. Μαθητές σε ρόλο ψήστη έριχναν στα κάρβουνα σουβλάκια, παϊδάκια και μπιφτέκια.

Αλλοι φρόντισαν για το στρώσιμο του τραπεζιού. Στις δύο πλευρές του προαυλίου στήθηκαν σειρές με τραπέζια, με αναψυκτικά για τους μαθητές και κρασάκι για τους καθηγητές.

Το μαθητικό μουσικό σχήμα του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου πήρε θέση και έδωσε το ρυθμό με παραδοσιακή μουσική για να ξεκινήσει ο χορός. Στο κλαρίνο ο Βασίλης Παππάς, που σε μικρή ηλικία –φέτος πηγαίνει Γ’ Λυκείου- έχει ήδη διαγράψει επαγγελματική πορεία στο χώρο, και όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θα συνεχίσει. «Το κλαρίνο είναι τρόπος έκφρασης για μένα. Στόχος μου να περάσωσε μουσική σχολή. Ακόμη όμως και να μην τα καταφέρω, θα συνεχίσω να παίζω κλαρίνο», είπε.

Στο πλευρό του Βασίλη Παππά ο Δημήτρης Πέτσας στην κιθάρα, ο Αδάμος Παπαρούνας στο τραγούδι, στο τουμπερλέκι ο Πάρης Χρηστογιαννούλας και στα μικρόφωνα ο Κώστας Μεσίνι.

«Εδώ και δύο χρόνια κάνουμε αυτή την εκδήλωση σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με χορηγίες επαγγελματιών. Αυτό το γλέντι έχει πλέον καθιερωθεί. Και συμβολίζει το άνοιγμα των καθηγητών στους μαθητές, αλλά και ότι όλα τα θέματα λύνονται αν υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου, Γιώργος Βαρνάβας.

«Αυτή η γιορτή έχει ποικίλες σηματοδοτήσεις, θρησκευτικές και πολιτισμικές. Φροντίζουμε λίγο πριν την αρχή μιας επίπονης προσπάθειας που θα οδηγήσει τα παιδιά στις τελικές εξετάσεις και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, να μετατρέψουμε τη σημερινή ημέρα σε μια ανάσα χαράς και δημιουργίας. Έχουμε πλούσιο τραπέζι με χορηγούς ιδιώτες και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα. Στόχος μας να αποτελέσει μια ανεπανάληπτη σχολική ανάμνηση. Τέτοιες εκδηλώσεις ανοίγουν το σχολείο προς την κοινωνία», επεσήμανε ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Νίκος Ιωαννίδης.

Τη γιορτή περίμεναν πώς και πώς και τη χάρηκαν ιδιαίτερα οι μαθητές. «Νιώθουμε πιο κοντά στους καθηγητές μας. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα. Στόχος μας είναι να διασκεδάσουμε. Το σχολείο μας παρέχει τα πάντα, και οι καθηγητές είναι πάντα στο πλευρό μας», ανέφερε με ενθουσιασμό η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Χριστίνα Κατζουράκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου