ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Γίνε Μικρός Παλαιοντολόγος

εκπαιδευτικό-πρόγραμμα-γίνε-μικρός-π-564069

Αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε Μικρός Παλαιοντολόγος» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ζώα που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στο χώρο της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμμούθ, καμηλοπαρδάλεις, άλογα, ύαινες και άλλα ζώα που έζησαν στον ελληνικό χώρο.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά αυτών των ζώων και θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά κόκκαλα από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσα τους. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) αυτό το Σάββατο 18-02-2017. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου