ΤΟΠΙΚΑ

Το πιο νόστιμο φαγητό στα Σπίτια Γαλήνης

το-πιο-νόστιμο-φαγητό-στα-σπίτια-γαλήν-564555

Διαγωνισμός μαγειρικής από τις εθελόντριες των Σπιτιών Γαλήνης πραγματοποιήθηκε προχθές στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, στο πλαίσιο του απολογισμού του φετινού εράνου αγάπης, παρουσία περισσοτέρων από 600 εθελοντριών που διακονούν στα Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας και στα συνεργεία που διεξήγαγαν τον έρανο της αγάπης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», ενώ τις εθελόντριες συνόδευαν και οι υπεύθυνοι κληρικοί των ενοριών.

Στο τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας πρώτευσαν, κατά σειράν, τα Σπίτια Γαλήνης των Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων Βόλου, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς και Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Το Θεσσαλικό ΙΕΚ «Γιάτσος» προσέφερε ως βραβεία, Σεμινάριο υγιεινής μαγειρείου και τεχνικές μαγειρικής στη μνήμη του π. Λεωνίδα Αντωνάκη και του Αποστόλου Χριστοδούλου, αξέχαστων στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν είκοσι πέντε Σπίτια Γαλήνης, που παρουσίασαν τρία πιάτα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, πίτα ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο με βάση το κοτόπουλο και γλυκό της επιλογής τους ως επιδόρπιο.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους σεφ και καθηγητές του Θεσσαλικού ΙΕΚ: Γιώργο Φλέρη, Γιώργο Αγαπητό και Κώστα Πανάγο, και την Ελένη Καραΐσκου, ιδιοκτήτρια του «Κρίτσα».

Την εκδήλωση συντόνισαν ο Δημήτρης Αφέντρας, υπεύθυνος των τμημάτων γαστρονομίας του Θεσσαλικού ΙΕΚ και ο Νίκος Τσούκας, γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη φετινή θεματική του Φορέα, που είναι «Οι Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός μαγειρικής των Σπιτιών Γαλήνης που ακολούθησε, και τόνισε ότι «τα νοστιμότερα φαγητά μαγειρεύονται στα Σπίτια Γαλήνης, γιατί χρησιμοποιούν το συστατικό της αγάπης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου