ΤΟΠΙΚΑ

«Βαριά καμπάνα» στον οδηγό που οδηγούσε ξανά μεθυσμένος στο Βόλο

βαριά-καμπάνα-στον-οδηγό-που-οδηγού-565949

Με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που έχει εφέσιμο χαρακτήρα, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, καθώς επίσης αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες καταδικάστηκε χθες ένας 46χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή καθώς το Ι.Χ που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε διαχωριστική νησίδα χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί.

Ο 46χρονος βγήκε σώος από το αυτοκίνητο, αλλά στον έλεγχο αλκοτέστ που ακολούθησε, αποδείχτηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, καθώς στο αίμα του βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ, στην πρώτη μέτρηση 1,43 τοις χιλίοις και στη δεύτερη 1,29 τοις χιλίοις.

Διατάχθηκε αμέσως η σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο η περιπέτεια για τον ίδιο συνεχίστηκε καθώς από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εντοπιστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο εισαγγελέας αμέσως έδωσε εντολή να κρατηθεί, και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αφού παρέμεινε όλο το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 46χρονος επαγγελματίας, δήλωσε μετανιωμένος για το γεγονός ότι οδηγούσε μεθυσμένος. Υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει επαγγελματικές δυσκολίες και ότι επειδή οφείλει χρήματα στο προσωπικό του, τις τελευταίες μέρες ήταν ευάλωτος ψυχολογικά, με αποτέλεσμα το αλκοόλ που κατανάλωσε να επιβαρύνει τον οργανισμό του και τη νηφαλιότητά του.

Όπως παραδέχτηκε ο 46χρονος, αρχικά βρισκόταν σε τσιπουράδικο του Βόλου και έπειτα συνέχισε πίνοντας σε ένα άλλο κέντρο διασκέδασης, μέχρι που σημειώθηκε το ατύχημα στην οδό Λαρίσης, στο ύψος του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες»

Σε αυστηρό ύφος, τόσο ο εισαγγελέας όσο και η πρόεδρος του δικαστηρίου, μίλησαν στο κατηγορούμενο, επικαλούμενοι τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί αρμοδίως από την Τροχαία, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά η πολλοστή, καθώς όπως διαπιστώθηκε τα 4 τελευταία χρόνια έχει συλληφθεί επανειλημμένως να οδηγεί μεθυσμένος, έχει προκαλέσει τροχαίο με εγκατάλειψη, του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια και, επίσης, είχαν εκδοθεί εις βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

«Όπως προκύπτει, οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ συστηματικά. Αυτό είναι επικίνδυνο. Έχετε δικαίωμα να πίνετε εάν το θέλετε, όχι όμως να οδηγείτε. Δεν το γνωρίζετε αυτό;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε από την έδρα, επανειλημμένως στον 46χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο μέχρι τέλους, τόσο ο ίδιος όσο και ένας φίλος του που κατέθεσε ως μάρτυρας, επέμειναν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Είχατε άγιο προχθές που δεν τραυματισθήκατε, κι αυτό θα έπρεπε να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε το λάθος σας» αντέτεινε ο εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, αφού έχει απασχολήσει αρκετές φορές έως τώρα την Τροχαία με αδικήματα μέθης και πρόκλησης τροχαίων.

Ο καταδικασθείς, όπως είχε το δικαίωμα, άσκησε έφεση επί της απόφασης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου