ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για τη φωτιά σε φούρνο του Βόλου

καταδίκη-για-τη-φωτιά-σε-φούρνο-του-βόλ-565997

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών ο καθένας, με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες δύο άτομα ηλικίας 32 και 37 χρονών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες περιοίκων για τη φωτιά που ξέσπασε στον πίνακα της ΔΕΗ έξω από φούρνο στην οδό Δημητριάδος τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους στην οδό Δημητριάδος και έτρωγαν μετά από διασκέδαση παραπλεύρως του φούρνου, όταν αντιλήφθησαν τη φωτιά, και ότι οι ίδιοι προσέτρεξαν προκειμένου να τη σβήσουν για να μην επεκταθεί μέσα στο μαγαζί. Υπογράμμισαν επίσης ότι δεν γνώριζαν καν για ποια επιχείρηση πρόκειται, και ότι «βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή» προσθέτοντας παράλληλα για να πείσουν για την αθωότητα τους, ότι ήταν εκείνοι που έδωσαν μόνοι τους τα στοιχεία τους στην Πυροσβεστική όταν έφτασε στο σημείο για την πυρόσβεση.

Στην κατάθεσή του, ο ιδιοκτήτης του φούρνου επισήμανε ότι εξαιτίας του συμβάντος ευπαθή προϊόντα της επιχείρησής του υπέστησαν ζημιά που ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν στοχευμένα εναντίον της επιχείρησής του, επικαλούμενος μαρτυρία υπαλλήλου παρακείμενου περιπτέρου, που ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά.

Τα επιχειρήματα των δύο κατηγορουμένων θεωρήθηκαν μη πειστικά από τον εισαγγελέα που πρότεινε την καταδίκη τους.

Σημειώνεται ότι το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Τους δύο άντρες κατήγγειλαν στην αστυνομία περαστικοί, που είδαν ύποπτες κινήσεις έξω από φούρνο, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σόλωνος.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στο φούρνο. Επί τόπου έσπευσαν ένα όχημα με τρεις άντρες για να σβήσουν τη φωτιά στα ρολόγια της ΔΕΗ έξω από το κατάστημα. Η φωτιά δεν εξαπλώθηκε, και στο φούρνο δεν προκλήθηκαν άλλες ζημιές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου