ΤΟΠΙΚΑ

Αγιος Βαλεντίνος κόντρα στην κρίση

αγιος-βαλεντίνος-κόντρα-στην-κρίση-566021

Ανάσα αποτελεί για την εμπορική αγορά η σημερινή μέρα, με δεκάδες επαγγελματίες να έχουν προετοιμαστεί ανάλογα για τη μέρα των ερωτευμένων, υιοθετώντας ειδικό διάκοσμο με κόκκινες πινελιές, αλλά και την αισιόδοξη σκέψη ότι θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η 14η Φεβρουαρίου είναι κατά κανόνα συνώνυμη με δώρα συμβολικά, αλλά όπως εκτιμούν ιδιοκτήτες τοπικών καταστημάτων, όταν υπάρχει κίνηση στην αγορά ωφελούνται όλοι οι κλάδοι του εμπορίου, πέρα από τα καταστήματα εσωρούχων, ειδών δώρου, ζαχαροπλαστείων, ανθοπωλείων και κοσμηματοπωλείων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, επισημαίνει ότι σε γενικές γραμμές η κίνηση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρουσιάζει σχετική απόκλιση σε σύγκριση με τις εποχές πριν από την κρίση, αλλά αποτελεί πάντα σταθερή εμπορική αξία, καθώς αρκετοί επιλέγουν κάποιο δώρο για το «έτερον ήμισυ».

Η εκπτωτική περίοδος λειτουργεί υποστηρικτικά και ενισχύει, ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον του κόσμου, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες τα τελευταία κυρίως χρόνια.

«Γενικώς η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα που βοηθάει την εμπορική κίνηση, είναι μια επικοινωνιακή γιορτή, εμπορική γιορτή, που βοηθάει κάποια επαγγέλματα, αλλά και γενικότερα την αγορά, σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες του κόσμου» όπως επισημαίνει ο κ. Τσέλιος. Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «είναι μια γιορτή που, παρόλη την κρίση, ακόμη κι αν έχουν περιοριστεί οι οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων, υπάρχει σχετική κίνηση, διότι θεωρώ ότι θα αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι ένα συμβολικό δώρο».

Σε πείσμα της ύφεσης πάντως, πολλοί έμποροι επενδύουν στη σημερινή μέρα τις προσδοκίες τους για τόνωση της κίνησης, ενώ όπως εκτιμά από την πλευρά της η Μαρία Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια τοπικού κοσμηματοπωλείου «παρά την οικονομική δυστοκία του κόσμου, ψωνίζουν για το αγαπημένο τους πρόσωπο συμβολικά δωράκια, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η κίνηση δεν συγκρίνεται με τις εποχές πριν από την κρίση, αλλά το εμπορικό ενδιαφέρον διατηρείται».

Στο μεταξύ, η εκπτωτική περίοδος συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της κίνησης αναμένεται να εξαχθούν μόλις κλείσει η αυλαία των φετινών εκπτώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου