ΤΟΠΙΚΑ

Κλείδωσαν τους δημοτικούς σύμβουλους στην αίθουσα

κλείδωσαν-τους-δημοτικούς-σύμβουλου-566990

Ενταση προκλήθηκε πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όταν διαμαρτυρόμενοι –μέλη της Συμμαχίας για το Νερό, έδωσαν βροντερό παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν για «την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού και του νερού», ανάρτησαν πανό τόσο έξω από το Δημαρχείο «S.O.S. Παγασητικός» όσο και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δεν χαλαρώνουμε, δεν ξενερώνουμε».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλάς ζήτησε να κατέβει το πανό που είχε αναρτηθεί μέσα στην αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Η ομάδα πλειοψηφίας αποχώρησε από την αίθουσα ενώ οι διαμαρτυρόμενοι τους αποδοκίμαζαν και φώναζαν συνθήματα.

Τα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας επέστρεψαν στην αίθουσα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν για δεύτερη φορά γιατί το πανό ξανα-αναρτήθηκε και εν μέσω διαμαρτυριών και παρεμβάσεων δημοτικών συμβούλων ανέβηκε στην έδρα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μαργ. Πατσιαντάς, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Μετά την επιστροφή των μελών της ομάδας πλειοψηφίας στην αίθουσα, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης ο πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης, αλλά την ώρα που οι δημοτικοί σύμβουλοι επιχείρησαν να βγουν από την αίθουσα, οι διαμαρτυρόμενοι τους «κλείδωσαν» στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Στον απόηχο της έντασης, 15 δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν αίτημα προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης με θέμα «τη λειτουργία του Βιολογικού και τη διαφύλαξη του δημοτικού του χαρακτήρα».

Πρόκειται για τους Μ. Πατσιαντά, Κ. Γαργάλα, Απ. Νάνο, Θ. Τσαλούχα, Νατάσσα Οικονόμου, Θεολόγο Διαμαντένια, Φ. Λαμπρινίδη, Ελένη Μεϊκοπούλου, Αχ. Καλυβιώτη, Φωγτεινή Κοκκινάκη, Ι. Αποστολάκη, Ι Λαΐνα, Ι. Μολοχίδης, Μ. Δραμητινός και Ν. Κανελλής,

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου