ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Οδυσσέας Σιδεράς

εφυγε-ο-δεξιοτέχνης-στο-κλαρίνο-οδυσσ-567296

Ενας πραγματικός δεξιοτέχνης στο κλαρίνο, που είχε αφήσει το στίγμα του με τις παραδοσιακές μελωδίες του στα πανηγύρια σε κάθε χωριό του Πηλίου κι όχι μόνο, έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν μέσα από τη δουλειά του.

Πρόκειται για τον Οδυσσέα Σιδερά, ο οποίος άφησε σε ηλικία 82 ετών την τελευταία του πνοή. Νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική το τελευταίο διάστημα, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Οδυσσέας Σιδεράς, ήταν πασίγνωστος στο Βόλο και στο Πήλιο. Από μικρό παιδί έπαιζε κλαρίνο κι έτσι κέρδιζε το μεροκάματο. Για περισσότερα από 60 χρόνια, είχε συνδέσει το όνομά του με παραδοσιακά πανηγύρια, γάμους, βαπτίσεις. «Τη δεκαετία του ’70 πηγαίναμε σε όλους τους χορούς που διοργανώνονταν. Ο Οδυσσέας χάριζε χαρά με τη μουσική του. Αγαπημένα του χωριά ήταν ο Αγιος Λαυρέντιος και τα Κανάλια, γιατί οι κάτοικοι εκτιμούσαν πολύ τη μουσική», αναφέρει ο φίλος του και συνάδελφός του μουσικός στο ακορντεόν, Λεωνίδας Χατζηζήσης.

Σύχναζε σε καφενείο στα Παλιά, όπου ήταν το στέκι πολλών μουσικών. Εκεί τον έβρισκαν όλοι όσοι ήθελαν να τον προσκαλέσουν να παίξει σε γιορτές και πανηγύρια.

Η απώλειά του αποτέλεσε πλήγμα για την οικογένειά του, αλλά και την τοπική μουσική παράδοση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου