ΤΟΠΙΚΑ

Ο «Ιππόκαμπος» τίμησε σε εκδήλωση τους συνοδοιπόρους του

ο-ιππόκαμπος-τίμησε-σε-εκδήλωση-του-567305

Τους συνοδοιπόρους τους στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την αυτόνομη ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και για ηλικιωμένους και μητέρες με καροτσάκια, τίμησαν χθες τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Νομού Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Ιππόκαμπου» που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Κ.Χ. 1948», απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, στο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο αλλά και στον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλη Ηλιόπουλο. Οι κ.κ. Ιγνάτιος και Ηλιόπουλος, ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του «Ιππόκαμπου».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του σωματείου, Κωνσταντίνο Κουσουτζή, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, βρίσκονται από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του σωματείου, στο πλευρό του «Ιππόκαμπου». «Ο Μητροπολίτης μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα ακόμη και για το άνοιγμα των γραφείων μας και ακόμη και σήμερα είναι καθημερινά στο πλευρό μας και μας στηρίζει στο κάθε τι. Αλλά και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, είναι πάντα μαζί μας και επιτελεί μεγάλο έργο κυρίως στη συγκέντρωση και μεταφορά καπακιών μέσω των οποίων γίνονται αγορές αναπηρικών αμαξιδίων. Ηταν χρέος μας να τους τιμήσουμε. Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Κουσουτζής.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, το σωματείο έχει κάνει σημαντικά βήματα με την είσοδό του στα σχολεία, ως προς την ενημέρωση της νεολαίας για το θέμα της αναπηρίας και της ευαισθητοποίησης των αυριανών πολιτών απέναντι σε «κακές συνήθειες» που στερούν το δικαίωμα της ανεμπόδιστης μετακίνησης σε άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο. Σημαντικές είναι επίσης και οι διορθωτικές παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη στην κατεύθυνση της ανεμπόδιστης μετακίνησης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουσουτζής, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε καταστήματα εστίασης και εμπορικά καταστήματα, ακόμη και σε σχολεία. «Δεν υπάρχει προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία. Μας καλούν να επισκεφθούμε τα σχολεία και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουσουτζής. Μάλιστα, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα το σωματείο βρίσκεται σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Βόλου, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στα εμπορικά και να είναι προσβάσιμα από το σύνολο των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου