ΤΟΠΙΚΑ

Την αγκαλιά του στα παιδιά του Ορφανοτροφείου άνοιξε ο Βόλος

την-αγκαλιά-του-στα-παιδιά-του-ορφανοτ-567423

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου έγινε το Σάββατο το βράδυ η πόλη, που έδωσε μαζικό παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοπτώχου αδελφότητας Κλέα Γεωργακλή, το 2016 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με προβλήματα και εντάσεις σε πολλά επίπεδα, τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά και για το 2017 στόχος είναι η συσπείρωση περισσότερων εθελοντών γύρω από την προσπάθεια στήριξης των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

«Προτεραιότητα για εμάς είναι τα παιδιά», δήλωσε η κ. Γεωργακλή, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εξωραϊσμό του Ορφανοτροφείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε ένα δωμάτιο», έχουν ανακαινιστεί οι 18 από τους 20 κοιτώνες των παιδιών. «Στους δύο αντιμετωπίσαμε προβλήματα με υγρασία και στα υδραυλικά και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν κάναμε απλώς ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους. Εξοπλίσαμε πλήρως τους κοιτώνες, έγιναν σαν καινούριοι. Παράλληλα ανακαινίζουμε και τους κοινόχρηστους χώρους και καλλωπίζουμε και το εξωτερικό του κτιρίου. Στόχος είναι να γίνουν οι χώροι του Ορφανοτροφείου πιο ζεστοί και πιο λειτουργικοί για τα παιδιά», ανέφερε η κ. Γεωργακλή, υπογραμμίζοντας ότι γύρω από την προσπάθεια ανακαίνισης των δομών του ιδρύματος, έχει συσπειρωθεί μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν όπως μπορεί ο καθένας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για το ίδρυμα και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό και που γίνεται σε καθαρά εθελοντική βάση.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ελενα Αντωνοπούλου, η πρώην Υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Χατζόπουλος, ο αιρετός και ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, κ.κ. Αχ. Μπέος, Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλάς, αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής, μέλη της Φιλοπτώχου και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου