ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιος απολογισμός και αναπτυξιακός προγραμματισμός

πλούσιος-απολογισμός-και-αναπτυξιακ-567457

Τους άξονες της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου στο επόμενο διάστημα, αλλά και μια σύνοψη σημαντικών πεπραγμένων της, παρουσίασε σε συνάντηση με εκπροσώπους ΜΜΕ ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνας, ενώ σε επιμέρους δράσεις, ανάλογα με τα χαρτοφυλάκιά τους αναφέρθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στη μέση της δεύτερης Καλλικρατικής θητείας της, η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας τη μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία των στελεχών της, κυρίως όμως το ζωηρό ενδιαφέρον για την πρόοδο της περιοχής, κατάφερε όχι μόνο να αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες που κληρονόμησε από τους παλιούς Δήμους, αλλά να προσδώσει θετικό πρόσημο στα οικονομικά.

«Χάρη στον προγραμματισμό μας και τη χρηστή διαχείριση που ακολουθήσαμε, το 2017 μας βρίσκει οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος και κάλεσε τα ΜΜΕ σε μια στενότερη συνεργασία, με την ανάδειξη θεμάτων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με καλοδεχούμενη την κριτική και τις επισημάνσεις.

Αναφερόμενος σε σημαντικά πεπραγμένα, ο κ. Φορτούνας επισήμανε: «Τολμήσαμε, ερχόμενοι σε σύγκρουση με συμφέροντα χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος και αναφέρομαι στην περίπτωση της εκμετάλλευσης των λατομείων με την μορφή συνεταιρισμών, να δρομολογήσουμε διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται, καθότι η σημερινή εκμετάλλευση αντίκειται με την κείμενη νομοθεσία.

Αναδείξαμε τα προβλήματα του φράγματος Παναγιώτικο, ώστε να αντιμετωπιστούν κατασκευαστικές αστοχίες και επιτέλους το έργο να λειτουργήσει με τα μέγιστα αποτελέσματα για την υδροδότηση περιοχών του Δήμου μας.

Εργα πρωτίστως που θα στηρίξουν την τοπική και όχι μόνο οικονομία είναι τα αλιευτικά καταφύγια στην Αγία Κυριακή και τον Πλατανιά, αλλά και στην Πάλτση, που θα εξυπηρετήσει μια τεράστια αλίμενο περιοχή όπως και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, την ίδρυση της οποίας διεκδικούμε για την περιοχή μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προτεραιότητα για την ανάπτυξη υποδομών που συμβάλουν στην ποιότητα ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε πολιτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Βρισκόμαστε σε καλό βηματισμό για το δίκτυο επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε ένα μεγάλο μέτωπο παραθαλάσσιων οικισμών στον Παγασητικό, ενώ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας καταδυτικών πάρκων, πρωτοβουλία η οποία αντιμετώπισε την αντίδραση της μειοψηφίας.

Με διαβούλευση θα δημιουργήσουμε συνθήκες προσέλκυσης επενδυτών και στα νησάκια Αλατάς και Πρασούδα, παρά τα εμπόδια που θέτουν ορισμένοι πολίτες και υπηρεσίες όπως το Δασαρχείο Βόλου.

Το αίτημά μας, για παρεμβάσεις στη ζώνη του αιγιαλού μικρών λιμενικών έργων κυρίως επισκευές, ύστερα από έγκριση της μελέτης σε τοπικό επίπεδο από επιτροπή συγκροτούμενη από τον κατατόπους Δήμαρχο, Λιμενάρχη, και προϊστάμενο Κτηματικής Υπηρεσίας εξετάζεται θετικά από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προκύψουν ελκυστικές υποδομές για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Και βρίσκεται η πολιτική μας για τον τουρισμό σε προτεραιότητα με συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, με ανάπτυξη νέων συνεργασιών, με ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας».

Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Επιτροπή Παιδείας και στο επίπεδο των υποδομών Εκπαίδευσης, αλλά και στο ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων και των Δημοτικών Ενοτήτων στη διαμόρφωση της πολιτικής προς τους δημότες, καλώντας τις τοπικές κοινωνίες να ενεργοποιηθούν περισσότερο και να μεγεθυνθούν τα οφέλη από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Τέλος, μίλησε για δημιουργική χημεία που χαρακτηρίζει την ομάδα πλειοψηφίας, η οποία συνεχίζει με όραμα την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων, ένα έργο που αναγνωρίζεται καθημερινά από τις δημιουργικές δυνάμεις του Νοτίου Πηλίου, πέρα και πάνω από κομματικά όρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου