ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισαν την εμπειρία της συμμετοχής

κέρδισαν-την-εμπειρία-της-συμμετοχής-567500

Εξήντα ένας μαθητές, από τους 86 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή, δοκίμασαν τις γνώσεις και κέρδισαν την εμπειρία ενός διαγωνισμού, συμμετέχοντας στην α’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, που διεξήχθη στη Μαγνησία, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Μαθητές και των τριών τάξεων, 25 από την α’, 14 από τη β’ και 22 από τη γ’ τάξη, τόσο γενικών όσο και επαγγελματικών λυκείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, συμμετείχαν στην α’ φάση του 13ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Βιολογίας. O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και έχει σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, που ήταν ο «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Ξενοφών Βάτσιο, η χθεσινή ήταν η πρώτη φάση του διαγωνισμού και θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι να επιλεγούν οι τέσσερις πρώτοι που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα.

«Ο διαγωνισμός είναι ένα κίνητρο να ασχοληθούν τα παιδιά με το μάθημα της βιολογίας και να τα αγαπήσουν. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια, ο διαγωνισμός είχε μόνο τέσσερις μαθητές που συμμετείχαν. Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 86», είπε ο ίδιος.

Στη διεξαγωγή του διαγωνισμού συνέβαλλαν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Μανδράκης, Ξενοφών Βάτσιος, Θεοδώρα Γουρλά, Γιώργος Γιαννίσης, Δέσποινα Τσιαχρή, Ευδοξία Φραντζή, Αρχοντούλα Πανταζοπούλου και Κωνσταντίνα Καλύβα.

Οι μαθητές αγαπούν τη Βιολογία

Ολοένα και περισσότεροι μαθητές δείχνουν να αγαπούν το μάθημα της βιολογίας. Η Ασημίνα, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, που συμμετείχε στο χθεσινό διαγωνισμό, τόνισε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι «η βιολογία που προσφέρει γνώσεις, γνωρίζω τον ίδιο τον οργανισμό μου. Μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται κάθε τι. Έχω επίγνωση της λειτουργίας του οργανισμού μου».

Η ίδια αναφέρθηκε και στην εμπειρία της συμμετοχής στο διαγωνισμό. «Μέσα από την προετοιμασία για το διαγωνισμό έμαθα περισσότερα πράγματα, πήρα περισσότερες γνώσεις. Στο σχολείο δεν κάνουμε όλα τα κεφάλαια και η συμμετοχής το διαγωνισμό ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω περισσότερα πράγματα», είπε η Ασημίνα.

Από την πλευρά της η Αρετή, μαθήτρια επίσης της Α’ Λυκείου, δηλώνει λάτρης της Βιολογίας. «Μου αρέσει πολύ το μάθημα και σκέφτομαι να ασχοληθώ κιόλας με τη Βιολογία. Κατά την προετοιμασία για το διαγωνισμό είχα την ευκαιρία να μάθω περισσότερα πράγματα από αυτά που μας διδάσκουν στο σχολείο και να δοκιμάσω τις γνώσεις και τις δυνατότητές μου», ανέφερε η Αθηνά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου