Ταχύτερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με την Μυτιληναίος και μάλιστα ως μία οντότητα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου του 2017.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση είχε αρχικά αναφέρει πως η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης που είχε ο όμιλος Μυτιληναίου στους αναλυτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Beta στο πρωινό της σχόλιο, η διοίκηση επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την μετατροπή του ομίλου σε μία οντότητα.

Η συγχώνευση κινείται με γρήγορους ρυθμούς και οι απαραίτητες εγκρίσεις ήδη βρίσκονται μπροστά από τον σχεδιασμό.

Η δραστηριότητα στον κλάδο του αλουμινίου θα έχει την κορυφαία απόδοση το 2017 σημείωσε η διοίκηση με την παραγωγή να είναι πλήρως καλυμμένη πάνω από τα 2.200 δολάρια ανά τόνο με το κόστος σε μετρητά να έχει υποχωρήσει στα 1.270 δολάρια ανά τόνο.

Ο κλάδος επίσης της ενέργειας έχει σημαντική βελτίωση και αναμένεται να συνεισφέρει στα EBITDA του 2017 το ποσό των 65 εκατ. ευρώ.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης είναι η αγορά ομολόγων ενώ σημειώθηκε πως ο δείκτης μόχλευσης των δύο φορές τα EBITDA θα διατηρηθεί και θα μπορούσε να διπλασιαστεί αν υπάρχουν επιχειρηματικά σχέδια, ή προσθήκες περιουσιακών στοιχείων που να ταιριάζουν με τις υφιστάμενες δραστηριότητες, αφήνοντας έτσι ανοικτό το θέμα εξαγορών.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αποκόμισε θετική εντύπωση από την παρουσίαση και πως αισθάνεται σίγουρη με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις της για καθαρά κέρδη το 2017 100 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 9,5 φορές και EV/EBITDA 5,2 φορές, ως μία οντότητα με κεφαλαιοποίηση 950 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr