ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψαν πίτα στου «Μόζα»

εκοψαν-πίτα-στου-μόζα-591233

Μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «ΜΟΖΑ» το Σάββατο (21-1-2017) το μεσημέρι, όπου έκοψαν βασιλόπιτα. Τα δυο νομίσματα κέρδισαν δυο μικρά προσφυγόπουλα. Τους ευχήθηκαν καλή χρονιά, με δύναμη και κουράγιο, και τραγούδησαν μαζί τους ελληνικά τραγούδια. Μικροδωράκια και είδη ρουχισμού μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τους διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση. Κάλεσαν και τους ίδιους να μπουν στην πρώτη γραμμή και, μαζί με τα ταξικά σωματεία, να βάλουν φραγμό σε κάθε ρατσιστική φωνή και στάση, και να διεκδικήσουν όλοι μαζί τα δικαιώματά τους που είναι κοινά σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Οι πρόσφυγες τούς ευχαρίστησαν που τους συμπαραστέκονται τόσο, και που παραβρέθηκαν στην υποδοχή των παιδιών τους στο σχολείο την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, στο 9ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου