ΤΟΠΙΚΑ

Παγωνιά στον γυάλινο πύργο στο Μουρτζούκου

παγωνιά-στον-γυάλινο-πύργο-στο-μουρτζ-591289

Νέα βλάβη σημειώθηκε χθες στο σύστημα θέρμανσης, στο γυάλινο πύργο στο συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Δεν πρόλαβε να… ζεσταθεί το κοκαλάκι των διοικητικών υπαλλήλων, μετά τη βλάβη την περίοδο της χιονόπτωσης και, χθες, τα γραφεία έμειναν πάλι χωρίς θέρμανση.

Έσπασε σωλήνας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα γραφεία του τρίτου και τετάρτου ορόφου. Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. «Έχει καταστραφεί σχεδόν το σύστημα θέρμανσης», ανέφερε ο ίδιος. Όπως σημείωσε το σύστημα θέρμανσης είναι από το 1992 και έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου. Με τον παγετό που επικράτησε δημιουργήθηκαν προβλήματα. Το κυριότερο είναι όμως ότι έχει καταστραφεί ο μηχανισμός σε 20 τουλάχιστον συστήματα θέρμανσης- κλιματισμού, τα οποία μάλιστα είναι και αρκετά ακριβά.

Εκτιμάται ότι κάθε σύστημα κοστίζει σχεδόν 500 ευρώ και η αντικατάστασή τους θα είναι δαπανηρή υπόθεση.

Από χθες, οι υπάλληλοι προσπαθούν να δουλέψουν με μπουφάν και γάντια. Έχουν φέρει μικρά θερμαντικά σώματα για να ζεσταθούν, όμως ο ηλεκτρικός πίνακας δεν αντέχει και πέφτει η ασφάλεια.

Σήμερα, στις 9:30 το πρωί, ο κ. Σαβελίδης, έχει καλέσει συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα και να γίνουν προτάσεις για την επίλυσή του προς την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, που είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται η Δευτεροβάθμια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου