ΤΟΠΙΚΑ

Παμβολιώτικη 4ωρη στάση εργασίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

παμβολιώτικη-4ωρη-στάση-εργασίας-ενάν-591457

Παμβολιώτικη 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, από τις 10:00 – 14:00, ενάντια στο μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων και ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, προκήρυξε μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης το Εργατικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλοντας «κάθε απόπειρα καταστολής των εργατικών αγώνων και περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τις οποίες και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται κρατώντας αρραγές το μέτωπο του αγώνα». Ανάλογη απόφαση ελήφθη και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας προς συμπαράσταση.

Κατά τη διάρκεια της προκήρυξης της 4ωρης στάσης εργασίας, το ΕΚΒ μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια συνδικάτα της δύναμής του θα δώσουν το «παρών» στα δικαστήρια όπου την ίδια μέρα εκδικάζονται δύο δίκες.

Η μία αφορά στην απόλυση της συνδικαλίστριας Χρ. Τασσολάμπρου από τη ΒΕΜΕΚΕΠ, και η δεύτερη στην απόλυση από ιδιωτική κλινική της Κατ. Καραγιάννη, νοσηλεύτριας και ενεργού μέλους του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Με αφορμή το δικαστήριο της κ. Χρ. Τασσολάμπρου εξάλλου το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» που είναι ταμίας καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ του ΕΚΒ και της ΠΟΕΜ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση της απόλυσης από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ.

Σε κάλεσμά του εξάλλου του συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί τους «εργαζόμενους και άνεργους του Βόλου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, να παραβρεθούν την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια του Βόλου, υπογραμμίζοντας πως «οι εργάτες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οι εργοδότες να απολύουν συνδικαλιστές επειδή έχουν δράση».

Ανάλογη ανακοίνωση κάλεσμα έχει εκδοθεί και από το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου για την απόλυση της κ. Χρ. Τασσολάμπρου τονίζεται πως είναι «ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη και γι’ αυτό δεν πρέπει να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για τη δράση τους, η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για όλους μας, παίρνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο που προβλέπει χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ομαδικές απολύσεις, ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας, δυνατότητα ανταπεργίας (λοκ-άουτ) κ.λπ.»

Ο Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, για την απόλυση της νοσηλεύτριας ύστερα από 19 χρόνια προϋπηρεσίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι πρόκειται για «εκδικητική απόλυση», επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα της, απαιτεί την ανάκλησή της και καλεί όλα τα μέλη του, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΒ, να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στην απολυμένη εργαζόμενη και να παραβρεθούν στο δικαστήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου