ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση των Βολιωτών για το 5μηνο αγοράκι

συγκινητική-η-ανταπόκριση-των-βολιωτ-591616

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η γιαγιά νεαρής οικογένειας, η οποία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα στοιχειώδη για το μωράκι της, ένα αγοράκι πέντε μηνών, και ζητάει τρόφιμα και ρούχα.

Χθες τηλεφώνησε στην εφημερίδα μεγάλος αριθμός πολιτών που ευαισθητοποιήθηκε, και ζητούσε πληροφορίες για την οικογένεια ώστε να την ενισχύσει στον αγώνα που δίνει.

Η οικογένεια προσπαθούσε επί εφτά χρόνια να αποκτήσει το δικό της παιδί και δεν το κατάφερνε. Ο Θεός του έφερε αυτό το δώρο το 2016, δυστυχώς, όμως, σήμερα το νεαρό ζευγάρι βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, ενώ η γιαγιά του παιδιού, δεν μπορεί να τους βοηθήσει με την πενιχρή σύνταξη που παίρνει από τη μητέρα της (500 ευρώ) καθώς μόνο για το σπίτι που μένει πληρώνει ενοίκιο 350 ευρώ.

Η γιαγιά του βρέφους άνοιξε την ψυχή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και μίλησε. Η 54χρονη γιαγιά είναι άνεργη το ίδιο και ο σύζυγός της. Μοναδικός πόρος ζωής είναι η σύνταξη από τη μητέρα της. Τα χρήματα δεν φτάνουν. Αδυνατώντας να εξασφαλίσει έστω και μερικά χρήματα για να βοηθήσει ακόμη και για τo γάλα του παιδιού, απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

«Η κόρη μου έβρισκε εποχιακά δουλειές στο παρελθόν. Κατάφερνε να έχει ένα χαρτζιλίκι. Δυστυχώς, όμως εδώ και ενάμιση χρόνο δεν μπορεί να βρει πουθενά εργασία. Ο γαμπρός μου έκανε ένα μεροκάματο στις ελιές και αυτό ήταν όλο. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση για εργασία όμως δεν γίνεται τίποτα» ανέφερε η 54χρονη.

Οι δύο οικογένειες σιτίζονται από Σπίτι Γαλήνης. Για το μωρό όμως χρειάζονται συγκεκριμένα είδη διατροφής. Συγκεκριμένα το νεαρό ζευγάρι χρειάζεται φόρμες, μπεϊμπιλίνο, γάλα (Novalac Νο1), κρέμες. Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στη γιαγιά που απευθύνει έκκληση στο τηλέφωνο 6947574627.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου