ΤΟΠΙΚΑ

Μετάλλιο προσφοράς για 50 Βολιώτες εθελοντές αιμοδότες

μετάλλιο-προσφοράς-για-50-βολιώτες-εθελ-592169

Τη διαβεβαίωση ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει κανέναν να κινδυνεύσει και ότι η επάρκεια αίματος στο Αχιλλοπούλειο κινείται σε επίπεδα που είναι διαχειρίσιμη, παρείχε χθες ο αιματολόγος και διευθυντής του Τμήματος Στέλιος Λαφιωνιάτης στην εκδήλωση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

Στην εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό Κέντρο βραβεύτηκαν με το χάλκινο και αργυρό μετάλλιο του Υπ. Υγείας 50 εθελοντές αιμοδότες, μέλη του Συλλόγου που προσέφεραν από 10 έως 25 φιάλες αίμα την περυσινή χρονιά, ενισχύοντας έτσι κατά πολύ την τράπεζα αίματος και βοηθώντας πάνω από όλα την ανάγκη για αίμα πολλών συνανθρώπων.

Ο κ. Στέλιος Λαφιωνάτης άδραξε την ευκαιρία για να υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά πόσο αναγκαίο είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές, επισημαίνοντας ότι ακόμη η αμιγώς εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας είναι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς σε αντίθεση με το εξωτερικό που φτάνουν σε ένα ποσοστό 95%, στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 55%.

Οπως εξήγησε, το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο παρατηρήθηκε ένα «στρίμωγμα» όπως το χαρακτήρισε, παρατηρώντας όμως πως ήταν πρόσκαιρο και οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η περίοδος μετά τις γιορτές συνέπεσε με την έξαρση των ιώσεων, αλλά και τη μεγάλη κακοκαιρία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης παρατήρησε από την πλευρά του ότι το 2016 καταγράφεται μείωση στους εθελοντές αιμοδότες την οποία απέδωσε στην ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση και συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «έχουμε χρέος όλοι να παροτρύνουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας να γίνονται εθελοντές αιμοδότες αφενός και αφετέρου να φροντίζουν να αναπληρώνουν το αίμα που λαμβάνουν όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη».

Σημειώνεται ότι από τα συνολικά 4.000 μέλη του συλλόγου, οι 2.000 είναι αιμοδότες, ωστόσο, κάθε χρόνο καταγράφονται απώλειες τις οποίες «Η Αλληλεγγύη» προσπαθεί να αναπληρώσει με νέους εθελοντές.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με αρκετούς συλλόγους , συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς με τους οποίους συνδιοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου