ΤΟΠΙΚΑ

Με χαμόγελο ξεπερνούν τα δύσκολα

με-χαμόγελο-ξεπερνούν-τα-δύσκολα-596711

Το δικό τους μήνυμα ελπίδας έστειλαν για μια ακόμη φορά τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, τα οποία υποστηρίζουν τη ζωή και δεν σταματούν να υπενθυμίζουν -προς κάθε κατεύθυνση- ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, σώζουν ζωές. Τα μέλη του συλλόγου «Υποστηρίζω» έκοψαν χθες την πίτα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ» παρουσία φίλων, υποστηρικτών και μελών του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, που διάνθησαν μελωδικά την εκδήλωση, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα ζωής κι ένα πλατύ χαμόγελο σε όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κάθε μέλος του συλλόγου αντιπροσωπεύει και μια ιστορία ζωής, που αποτελεί παράδειγμα θάρρους, κουράγιου και ψυχικής δύναμης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες, οι οποίες αποδεικνύουν στην πράξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, και όλες οι δυσκολίες, ξεπερνιούνται με πνεύμα αισιοδοξίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Έφης Χαρβάλα, γραμματέως στο Δ.Σ. του συλλόγου, ότι επιστρατεύοντας τις δυνάμεις της, με τη βοήθεια και τη στήριξη των δικών της ανθρώπων, ξεπέρασε το πρόβλημα, ατενίζοντας με βλέμμα αισιοδοξίας τη ζωή. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ίδια επεσήμανε ότι το πρόβλημα διαγνώστηκε το 2003 και ο προσωπικός της αγώνας ζωής διήρκεσε πέντε χρόνια. Επιστράτευσε όλες τις ψυχικές της δυνάμεις, ολοκλήρωσε τη θεραπεία και, πέντε χρόνια μετά, πήρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε ξεπερνώντας το πρόβλημα.

Το μήνυμα ζωής που η ίδια θέλει να στείλει σε όλους είναι: «Δύναμη, να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, για να ξεπεράσουμε το πρόβλημά μας». Πάγια θέση της κ. Χαρβάλα είναι ότι «έχουμε πολύ δύναμη για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, αρκεί να ψάξουμε μέσα μας, για να τη βρούμε».

Ανάλογη εμπειρία βίωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ευαγγελία Γραμμενοπούλου, η οποία μετά από δύο δύσκολες επεμβάσεις το 2001 και το 2009, ξεπέρασε το πρόβλημα, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό την ψυχραιμία, την αισιοδοξία και την θετική της σκέψη. Μια τυχαία διάγνωση την έφερε αντιμέτωπη με το πρόβλημα που ξεπεράστηκε τελικά, και η ζωή της έχει επανέλθει πλέον στους πρότερους ρυθμούς της.

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη και αντιμετώπισα με ψυχραιμία το πρόβλημα, δεν το άφησα να με καταβάλει» όπως επεσήμανε η ίδια χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της θετικής ενέργειας που κατακλύζει τη σκέψη και τη ζωή της. Ακολούθησε κατά γράμμα τη θεραπεία που συνέστησαν οι γιατροί, πήρε κουράγιο από την οικογένειά της, το σύζυγο και τα παιδιά της και κέρδισε το μεγάλο στοίχημα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να έχει κανείς υπομονή, κουράγιο και αισιοδοξία και να σκέφτεται ότι όλα θα πάνε καλά».

Τα αιτήματα του συλλόγου

Ο σύλλογος, που δημιουργήθηκε το 2011, μετράει από της ιδρύσεώς του 240 περίπου άτομα, ηλικίας από 18 έως 80 περίπου ετών.

Βασικό κεφάλαιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται είναι η πρόληψη, ενώ όπως επισημαίνει η γραμματέας του συλλόγου: «Είναι βασικό να μιλάμε για τον καρκίνο και να ενημερώνουμε τον κόσμο».

Ένα από τα βασικά αιτήματα του συλλόγου είναι να δημιουργηθεί τμήμα ακτινοβολιών στο νοσοκομείο, προκειμένου οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε φάση θεραπείας να μην αναγκάζονται να μετακινούνται εκτός Βόλου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, ενώ διατυπώνεται παράλληλα το αίτημα της ενίσχυσης του συλλόγου με επιπλέον εθελοντές, προκειμένου να έχουν ακόμη περισσότερους αποδέκτες τα μηνύματα ζωής και ελπίδας που στέλνουν οι πολυάριθμοι πρώην ασθενείς, που έχουν κερδίσει τη μεγάλη μάχη στο στίβο της ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου