ΤΟΠΙΚΑ

«Φράκαρε» η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου

φράκαρε-η-μεθ-του-νοσοκομείου-βόλου-596731

Να ενισχυθούν τα μέτρα υγιεινής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, που είναι υπερπλήρης πάλι αφού λειτουργούν μόνο τα έξι κρεβάτια, ζητούν νοσηλευτές

«Στο κόκκινο» η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου που είναι υπερπλήρης τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να αγωνιούν προκειμένου να μη συμβεί έκτακτο περιστατικό που για τη διαχείρισή του θα χρειαστεί να «επιστρατευθούν» άλλες μονάδες εκτός Νομού.

Από τα οκτώ συνολικά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπουλείου, λειτουργούν τα έξι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών.

Το νοσοκομείο βρίσκεται εν αναμονή της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με 4 νοσηλευτές για τη ΜΕΘ (και άλλοι 4 για τη Στεφανιαία) για τους οποίους ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, με συνέπεια τα κενά που υφίστανται να προκαλούν και δυσλειτουργίες, καθώς είναι αποτρεπτική οποιαδήποτε απόπειρα να λειτουργήσουν και τα δύο επιπλέον κρεβάτια στη ΜΕΘ, που παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Διοίκηση προσανατολίζεται μέχρι το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, να τοποθετήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- δύο επικουρικούς νοσηλευτές, ώστε να λειτουργήσουν και οι οκτώ κλίνες, καθώς υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα λόγω της γρίπης, ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί.

«Το πρόβλημα στη ΜΕΘ, εντοπίζεται ξεκάθαρα στην υποστελέχωση των Μονάδων από νοσηλευτές. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων μας» τονίζουν οι ίδιοι οι νοσηλευτές της ΜΕΘ στο Αχιλλοπούλειο, ζητώντας από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δει με σοβαρότητα και ευθύνη το θέμα της έλλειψης νοσηλευτών στο ΕΣΥ».

Προβληματισμός για τις ελλείψεις

Εκτός πάντως από την έλλειψη προσωπικού, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ειδικά το τελευταίο διάστημα που «θερίζει» η γρίπη, είναι διάχυτος ο προβληματισμός κυρίως για την ανάγκη να ενισχυθεί η τήρηση των κανόνων υγιεινής, ειδικά στο χώρο της ΜΕΘ, όπου οι ασθενείς δεν πρέπει να εκτίθενται σε μικρόβια.

Ενδεικτικά μάλιστα, ακόμη και από συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα, έχει επισημανθεί ότι θα πρέπει εκτός από το να γίνεται αυστηρός έλεγχος την ώρα του επισκεπτηρίου, να ενισχυθεί ο εξοπλισμός για όσους προσέρχονται μέσα στη ΜΕΘ και που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνουν φορείς μικροβίων, τα οποία θα «μεταφέρουν» στους ασθενείς.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ασθενείς στη ΜΕΘ, όπως μεταφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ υπάρχουν οι ειδικές ποδιές και οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι συνοδοί πριν μπούνε μέσα στη μονάδα, και αφού απολυμάνουν τα χέρια τους και φορέσουν γάντια, να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα πόδια κ.ά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου