ΤΟΠΙΚΑ

Με ρίζες… στο Βόλο ο νέος αρχηγός ΓΕΑ

με-ρίζες-στο-βόλο-ο-νέος-αρχηγός-γεα-596755

Με … ρίζες στο Βόλο ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου που μέχρι χθες ήταν Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.

Ο νέος αρχηγός υπηρέτησε ως μάχιμος πιλότος, αρχικά των F5 και έπειτα στα F16, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ επίσης ήταν διοικητής Σμήνους Μάχης στην 111ΠΜ/330Μ σε αεροσκάφη F-16C/D.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έχει αγοράσει και σπίτι στο Βόλο το οποίο επισκέπτεται συχνά καθώς διατηρεί στενούς δεσμούς με πρώην συναδέλφους του στην πόλη.

Στην παρέλαση μάλιστα της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλία του Βόλου, ως Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ) ηγήθηκε μίας καταπληκτικής επίδειξης.

Είναι πατέρας δύο κοριτσιών, ενώ η σύζυγός του κατάγεται από τη γειτονική Λάρισα.

Πολλοί πρώην συνάδελφοί του με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μιλούν για έναν πολύ έμπειρο πιλότο με περισσότερες από 4.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, F-16C/D.

Ο νέος αρχηγός είναι χαμηλών τόνων και προτιμά να βρίσκεται συνεχώς στο αέρα και στις μάχιμες μονάδες, ειδικά δε όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν στις ετοιμότητες.

Γεννήθηκε στη Δράμα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977 και ονομάστηκε ανθυποσμηναγός το 1981.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ), του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε), του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α), του Σχολείου Instruction System Development (ISD) και του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το Μάρτιο του 2015 ήταν αρχηγός Τακτικής Αεροπορία, ενώ έχει διατελέσει διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υπαρχηγός Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, επιτελάρχης ΑΤΑ, διευθυντής Διεύθυνσης Στρατιωτικού Προσωπικού – Μέριμνας Προσωπικού του ΑΤΑ κ.ά.

Έχει λάβει επίσης πολλά μετάλλια όπως, Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος της Τιμής, Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικα, το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως κ.ά

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου