ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε 45χρονο κτηνοτρόφο για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια

καμπάνα-σε-45χρονο-κτηνοτρόφο-για-αντίσ-596772

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 45χρονο Αλμυριώτη κτηνοτρόφο, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στις Μικροθήβες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, για παράνομο κυνήγι, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.

Ο 45χρονος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της μη νόμιμης θήρας, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε εάν οι πυροβολισμοί που άκουσε ο θηροφύλακας και αναζήτησε και βρήκε τον κτηνοτρόφο προέρχονταν από τον ίδιο ή όχι.

Κρίθηκε ωστόσο ένοχος για τα άλλα δύο αδικήματα και, συγκεκριμένα, για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια, αν και τόσο ο αστυνομικός όσο και ο θηροφύλακας κατέθεσαν ότι όταν ο 45χρονος έβαλε όπισθεν και παρ’ ολίγον να τραυματίσει τον έναν αστυνομικό, δεν το έκανε αυτό με πρόθεση.

Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος είπε ότι ήταν πιεσμένος ψυχολογικά από τα χιόνια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ζώα του αλλά και εξαιτίας οικογενειακού προβλήματος, ενώ προανακριτικά είχε καταθέσει ότι αντιστάθηκε στον έλεγχο επειδή πανικοβλήθηκε και έχασε την ψυχραιμία του.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου