ΤΟΠΙΚΑ

Σε 12 δόσεις οι εισφορές μηχανικών

σε-12-δόσεις-οι-εισφορές-μηχανικών-596828

Τέλος παίρνει το μαρτύριο που βιώνουν οι μηχανικοί με τις ασφαλιστικές εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016. Οι επαγγελματίες του κλάδου περίμεναν μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους να δοθεί παράταση στην πληρωμή τους σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί, όμως τελικά στο περίμενε άλλαξε ο χρόνος, παράταση δεν δόθηκε, και απεντάχθηκαν από τις ρυθμίσεις και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας επικοινώνησε εκ νέου με τη διοίκηση του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) για το θέμα.Οι μηχανικοί όφειλαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2016 να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του α’ εξαμήνου του 2016, και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 τις ασφαλιστικές εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαν να καταβάλουν επιπρόσθετα και την α’ δόση για τις αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές του 2011.

Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πληρωμή του β’ εξαμήνου σε 12 ισόποσες δόσεις, ενώ οι μηχανικοί που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές δεν θα χάσουν τις τρέχουσες ρυθμίσεις τους.

«Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι κατόπιν πιέσεων και αιτημάτων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ προς τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, τα αιτήματα έγιναν τελικά δεκτά για την αποκατάσταση των συναδέλφων μηχανικών κατά την ένταξη τους στον ΕΦΚΑ», ενημερώνει η κ. Καπούλα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της παράτασης, το ΤΣΜΕΔΕ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στις 16 Δεκεμβρίου, ενημέρωνε ότι είχε αποφασίσει να αποστείλει για έγκριση το αίτημα της παράτασης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και στην αρμόδια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου