ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι για τη μείωση του τζίρου τους

προβληματισμένοι-οι-ξενοδόχοι-για-τη-596867

Σε δεινή θέση βρίσκονται αρκετοί ξενοδόχοι της περιοχής μας λόγω της πτωτικής τάσης που σημειώθηκε στους τζίρους και αγγίζει στο σύνολό της το 60% το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που «πάγωσαν» το ενδιαφέρον αρκετών φίλων των εκδρομών. Οι ξενοδόχοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η επίσκεψη ομάδας μπλόγκερς στην περιοχή μας, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν περί τα τέλη του μήνα από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ομάδα 18 δημοσιογράφων, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συνεργάζονται με ελληνικά και διεθνή διαδικτυακά μέσα, και θα συμβάλουν με την παρουσία τους στην ευρύτερη προβολή της περιοχής μας.

Στο μεταξύ, η Μαγνησία βιώνει τον απόηχο της σφοδρής κακοκαιρίας που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας σωρεία ακυρώσεων σε εορταστικές κρατήσεις που είχαν προηγηθεί.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης: «Η κατάσταση είναι απογοητευτική, η ζημιά που έχουν υποστεί οι ξενοδόχοι είναι πολύ μεγάλη, με εξαίρεση το Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, όπου η τουριστική κίνηση σημείωσε καλύτερη εικόνα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, είναι πολυπαραγοντικοί οι λόγοι που διαμόρφωσαν το δυσάρεστο σκηνικό, για το οποίο γίνεται λόγος, τονίζοντας παράλληλα ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους και λόγω του γενικότερου κλίματος που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο. «Ο κόσμος είναι κουμπωμένος, μαζεμένος, έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και το γεγονός αυτό είναι εμφανές στη γενικότερη εικόνα που σημειώνεται στις κρατήσεις» όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής μας.

Η πτώση του τζίρου εντείνει, όπως είναι φυσικό, τον προβληματισμό και την αγωνία των επαγγελματιών, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων να δηλώνει ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό δεν είναι οι αναμενόμενες, επί του παρόντος τουλάχιστον, ενώ στο μεταξύ οι ξενοδόχοι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Σχολιάζοντας τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπογραμμίζει, παράλληλα: «Οι ρυθμοί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης στις επιχειρήσεις, και εκτιμούμε ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών θα πολλαπλασιαστούν τη νέα χρονιά». Κοινή θέση των ξενοδόχων είναι ότι το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους, με δεδομένο το γεγονός ότι τα έξοδα και οι λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, υπερβαίνουν τα έσοδά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου