ΤΟΠΙΚΑ

Συνωστισμός… στα γραφεία τελετών στο Βόλο

συνωστισμός-στα-γραφεία-τελετών-στο-598057

Ραγδαία αύξηση των θανάτων το τελευταίο δεκαήμερο. Έκπληκτοι, και ταυτόχρονα αιφνιδιασμένοι, και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών στο Βόλο που τα «έχασαν» στο μέτρημα των τελετών που έγιναν τις τελευταίες μέρες και οι οποίες έφτασαν τις 16 προχθές Δευτέρα. Ρεκόρ κηδειών το τελευταίο δεκαήμερο.

Ακόμη και να μη θέλει κανείς, δεν μπορεί παρά να το συνδυάσει και με τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο Βόλο το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ήταν αναμενόμενο επιβάρυναν την υγεία κυρίως ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Στην πλειοψηφία τους μάλιστα, όσοι απεβίωσαν τις τελευταίες μέρες ήταν άνθρωποι άνω των 70 χρόνων.

Συνομιλώντας με ιδιοκτήτες γραφείων τελετών του Βόλου, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, συνάντησε την έκπληξή τους ως προς την αύξηση των τελευταίων ημερών που καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο στα λεγόμενά τους: « Το συνεριστήκαμε όλοι συνάδελφοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση στα γραφεία μας. Υπήρχαν μέρες που στο Βόλο οι κηδείες έφτασαν να είναι 12 έως 16, όταν, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν ξεπερνούν τις 4 με 5. Αυτό μπορεί να έχει εξήγηση και στην κακοκαιρία, εάν σκεφτεί κανείς ότι στην πλειοψηφία τους οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν ήταν ηλικιωμένοι κατά βάση, που πιθανότατα η υγεία τους επιβαρύνθηκε περαιτέρω και δεν άντεξαν» σημείωνε χαρακτηριστικά έμπειρος τελετάρχης .

Ενδεικτικό εξάλλου της αύξησης των θανάτων των τελευταίων ημερών, είναι και το γεγονός ότι τα γραφεία προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλες τις τελετές ζήτησαν να «επιστρατευθούν» υπάλληλοι των νεκροπομπών και από την περιφέρεια της Μαγνησίας!

ΒΑΣ. ΚΥΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου