ΤΟΠΙΚΑ

«Μποναμάς» για μισθώματα κεραιών

μποναμάς-για-μισθώματα-κεραιών-598068

«Μποναμά»… σε ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων που δεν έχουν καταβάλλει τα μισθώματα για σταθμούς βάσης κεραιών, προανήγγειλε από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου. «Σύντομα θα φθάσει ο μποναμάς σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για τις κεραίες που λειτουργούν χωρίς να πληρώνουν», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εντοπισμός των ιδιοκτητών και η καταγραφή των μισθωμάτων που δεν έχουν πληρώσει ραδιοτηλεοπτικά μέσα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν.

Ο δήμος έχει καταβάλλει προσπάθεια σε συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία, προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των κεραιών, να βρεθούν τα συμβόλαια με τους πρώην δήμους και κοινότητες με βάση τα οποία νοίκιασαν χώρο για τους σταθμούς βάσης, και να καταγραφτεί το ύψος των οφειλών τους προς τα δημοτικά ταμεία. Αρχικά είχαν εντοπιστεί παλιές οφειλές ύψους 45.000 ευρώ, για την είσπραξη των οποίων η Οικονομική Υπηρεσία είχε αποστείλει ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων και, για ορισμένους μάλιστα, έχει κινηθεί διαδικασία δέσμευσης φορολογικών ενημεροτήτων και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών.

Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια, με αφορμή θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την αναβάθμιση του Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στο Σωρό, της Digea, προκειμένου ο Βόλος να παίρνει δικό του ψηφιακό σήμα.

Το θέμα δεν ψήφισαν ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός και ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Νίκος Στόικος, ο οποίος μίλησε για ένα… δάσος κεραιών που υπάρχει πάνω από τα κεφάλια κατοίκων στον οικισμό του Σωρού και που θα πρέπει να απομακρυνθεί. Ο ίδιος επεσήμαν ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία για την εκπομπή ακτινοβολίας, ενώ υποστήριξε ότι η κεραία είναι πολύ μεγάλη, 22 μέτρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιτζικός ανακίνησε συνολικά το θέμα των κεραιών που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Αναφέρθηκε μάλιστα σε καταγραφή των κεραιών που υπάρχουν στην πόλη και που είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή με στόχο να τις απομακρύνει από κατοικημένες περιοχές και να τις οδηγήσει σε πάρκο κεραιών.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου, ανέφερε, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο του πάρκου κεραιών στο Πλιασίδι. Ωστόσο υπάρχει εμπλοκή με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης. Η έκταση ανήκει σε εταιρεία που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, και θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να επιστρέψει στην ιδιοκτησία του δήμου και, μέσω κανονιστικής, να οριοθετηθεί εκεί πάρκο κεραιών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου