ΤΟΠΙΚΑ

Ανικανότητα καταλογίζει στο Δήμο Νοτίου Πηλίου η αντιπολίτευση

ανικανότητα-καταλογίζει-στο-δήμο-νοτ-598131

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση και ο παγετός, ασκεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Απ. Διανέλλο.

Σε κείμενο που υπογράφει το σύνολο των μελών της μείζονος μειοψηφίας, γίνεται αναφορά στις ελάχιστες προμήθειες σε αλάτι, στον επιλεκτικό καθαρισμό σημείων του δήμου για αποκλεισμένους οικισμούς και κτηνοτρόφους και στα προβλήματα με το νερό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο κείμενό της η αντιπολίτευση:

«Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να φανεί η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών, αλλά και των εκτάκτων καταστάσεων.

Όπως και στις δυο προηγούμενες χιονοπτώσεις, το 2014 και το 2015, και παρόλο που το ύψους του χιονιού δεν ήταν τόσο μεγάλο, η δημοτική αρχή φάνηκε εντελώς απροετοίμαστη και ασυντόνιστη.

Το αλάτι που υπήρχε ήταν ελάχιστο και τα εσωτερικά των χωριών ήταν απροσπέλαστα.

Τα μηχανήματα του δήμου, 4 JCB και 1 γκρέιντερ, δεν γνωρίζαμε αν ήταν σε ετοιμότητα, και όπως συνηθίζει η δημοτική αρχή έτσι και τώρα επιστρατεύτηκαν οι γνωστοί εργολάβοι – συνεργάτες της περιοχής για να καθαρίσουν επιλεκτικά διάφορα σημεία του δήμου.

Προβλήματα πάρα πολλά, ειδικά στο δημοτικό διαμέρισμα Σηπιάδος, όπου στο δίκτυο έπρεπε, έπειτα από 4 ημέρες πάγου, να βγει ο ήλιος για να μπορεί να κινηθεί κάποιο όχημα χωρίς τετρακίνηση και αλυσίδες.

Ο δημοτικός δρόμος για Κατηγιώργη μέσω Προμυρίου, όπως και στις προηγούμενες χιονοπτώσεις το 2014 και το 2015, ειδικά τα 2-3 πρώτα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό, ήταν σκέτο παγοδρόμιο για πολλές μέρες. Οι κτηνοτρόφοι στο δρόμο προς Μικρό, και με ύψος χιονιού έως 1 μέτρο ήταν για 3 ημέρες αποκλεισμένοι, το ίδιο και ο οικισμός του Μικρού με αρκετό ύψος χιονιού, και εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του τοπικού αντιδημάρχου, ο οποίος ενώ έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων αποφάσισε τελικά να στείλει μηχάνημα, δεν φρόντισε ωστόσο να καθαρίσει και λίγο το δρόμο προς το Μικρό, παρόλο που ήξερε ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι δημότες.

Ένα άλλο πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια είναι με την ύδρευση του Προμυρίου μέσα στο χωριό, όπου εδώ και 20 περίπου μέρες το νερό είναι θολό και οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για πόσιμο… Έπρεπε να χιονίσει για να φανεί ότι υπήρχε σπάσιμο, το οποίο με την παγωνιά μεγάλωσε, με αποτέλεσμα να μείνει το χωριό χωρίς νερό. Τότε επιτέλους συγκινήθηκε η δημοτική αρχή. Δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, όμως δυστυχώς για τους δημότες του Προμυρίου η εναλλακτική γεώτρηση (Κατηχώρι-Νίκα), που τροφοδοτεί εδώ και πολλά χρόνια το χωριό, δε λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και δε λήφθηκε καμιά μέριμνα από του αρμοδίους.

Η ανικανότητα των διοικούντων σε όλο της το μεγαλείο!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου