ΤΟΠΙΚΑ

3.200 στο Βόλο περιμένουν τρόφιμα

3-200-στο-βόλο-περιμένουν-τρόφιμα-598145

Αδεια από τον περασμένο Ιούλιο παραμένουν τα ράφια της κουζίνας εκατοντάδων δικαιούχων του επισιτιστικού προγράμματος στο Δήμο Βόλου. Η τελευταία διανομή τροφίμων και απαραίτητων ειδών προσωπικής υγιεινής στους δικαιούχους έγινε στις αρχές Ιουλίου κι έκτοτε σταμάτησε. Ο διαγωνισμός που έχει βγάλει ο δήμος έχει μπλοκάρει από ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει κατά της διαδικασίας ένας εκ των προμηθευτών και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων στις 3.200 περίπου οικογένειες της περιοχής, που θα έπρεπε να παίρνουν τρόφιμα εδώ και τέσσερις μήνες τουλάχιστον.

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων, ξεκίνησε στα τέλη του 2015, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το Υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, που έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια των ειδών που προβλέπεται να συνεχίσει να διανέμει στους δικαιούχους.

Ωστόσο ακόμη δεν έχουν ανοιχτεί ούτε καν οι οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν προμηθευτές. Ενας εκ των συμμετεχόντων στη διαγωνιστική διαδικασία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μπλοκάροντας το σύνολο του διαγωνισμού και αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες που ζουν στη φτώχεια, με τα ράφια της κουζίνας τους και τα ψυγεία άδεια.

Χθες, επρόκειτο να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της διαγωνιστικής διαδικασίας του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα, το αποτέλεσμα της αίτησης θα κρίνει και το χρόνο που θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και άνθρωποι που έχουν πραγματικές ανάγκες, να πάρουν τα τρόφιμα και είδη που δικαιούνται.

Ενώ ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της εκδίκασης της προσφυγής, η υπομονή των δικαιούχων δείχνει να τελειώνει… Δικαιούχος που απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διαμαρτυρήθηκε για το μεγάλο κενό, ολόκληρων μηνών, που υπάρχει μεταξύ της τελευταίας διανομής και της επόμενης που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει.

«Από τον Ιούλιο δεν έχουμε ξαναπάρει τρόφιμα. Μας είχαν πει ότι θα τα παίρναμε όλα μαζί. Δεν έχουμε όμως καμία ενημέρωση. Τι γίνεται; Μας κοροϊδεύουν; Πού πάνε τα χρήματα; Εμείς πεινάμε. Τα δικαιούμαστε αυτά τα τρόφιμα», έλεγε δικαιούχος.

Οι 3.200 περίπου οικογένειες, συνολικά περισσότεροι από 7.000 ωφελούμενοι θα έπρεπε να είχαν πάρει τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο μέχρι να ανοιχτούν οι προσφορές και να κατακυρωθούν οι διαγωνισμοί. «Πιέζουμε για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες και οι άνθρωποι να μπορέσουν να πάρουν τα τρόφιμα που δικαιούνται», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας.

Σημειώνεται ότι και η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ αφορά όλα τα είδη που προβλέπονται από τη λίστα του υπουργείου, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά, τυριά, ρύζι, όσπρια, λάδι, αλλά και απορρυπαντικά για την καθαριότητα του σπιτιού καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου