ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα στη Ν. Ιωνία

ξεκινούν-τα-μαθήματα-για-τα-προσφυγόπ-599116

Πρώτη μέρα στο σχολείο, θα είναι η αυριανή για 15 προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται μαζί με τις οικογένειές τους στις εγκαταστάσεις στο Μόζα.

Τα μαθήματα για τους μικρούς πρόσφυγες θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα μετά τον αρχικό προγραμματισμό που αναβλήθηκε λόγω του χιονιά, και θα γίνονται σε αίθουσα του 9ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 3:15μ.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 7μ.μ. Οι πρόσφυγες θα παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση 6 ώρες Ελληνικά, 4 ώρες Αγγλικά και από δύο ώρες πολιτισμό, πληροφορική, μαθηματικά και φυσική. Θα μεταφέρονται με μικρό πούλμαν από το Μόζα μέχρι τα σχολεία, εφόσον θα έχουν ήδη γευματίσει στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Για τη φοίτηση των προσφύγων έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις από μερίδα γονέων, ωστόσο την ίδια ώρα διοργανώνονται και εκδηλώσεις υποδοχής των μικρών προσφύγων από τη Συρία.

Στο πλευρό των μικρών προσφύγων που θα πάνε αύριο, πρώτη ημέρα στο σχολείο, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οπότε και έφυγαν διωγμένοι από τον ήχο του πολέμου από την πατρίδα τους, θα βρίσκεται ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος. Το παρών θα δώσει επίσης η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα παραστεί σύσσωμος προκειμένου να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα. Μάλιστα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, ο σύλλογος ζητά, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Αποστόλη Μούσιο, να μη διδάσκει στη δομή εκπαίδευσης προσφύγων μόνο μία αναπληρώτρια δασκάλα, αλλά να γίνουν προσλήψεις και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ώστε να γίνονται τα μαθήματα της φυσικής αγωγής, της πληροφορικής και των καλλιτεχνικών. Ο σύλλογος, ζητά επίσης να υπάρξει στήριξη με κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, δεδομένου ότι οι μαθητές είναι πρόσφυγες πολέμου και έχουν ένα και πλέον χρόνο να πάνε στο σχολείο. «Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών οι μικροί πρόσφυγες ξεκινούν μαθήματα. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Μούσιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου