ΤΟΠΙΚΑ

Νερό πήρε η πυροσβεστική στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

νερό-πήρε-η-πυροσβεστική-στη-β-βι-πε-β-599139

Τέλος στο χτυποκάρδι πυροσβεστών στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, που από την περασμένη Τρίτη δεν είχαν νερό και έτρεμαν την ώρα και τη στιγμή που θα έπρεπε να σπεύσουν σε ενδεχόμενο μεγάλο περιστατικό φωτιάς. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Νερό στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. όπου εδρεύει και η πυροσβεστική, άρχισε να τρέχει στις βρύσες, στις 5 χθες το απόγευμα. Έως και χθες, οι πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν μικρά περιστατικά πυρκαγιάς, αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο ΠΕΒ, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, προκειμένου να γεμίσουν νερό και να επιχειρήσουν εκεί που υπήρχε ανάγκη.

Από χθες, η ταλαιπωρία έλαβε τέλος, ενώ λίγη ώρα αργότερα, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα στις επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης, που επίσης δεν είχαν νερό και δεν λειτουργούσαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη, στην περιοχή εντοπίστηκε μεγάλη βλάβη τόσο στο δίκτυο που πήρε αέρα, όσο και στον αγωγό ύδρευσης μεταξύ Α’ και Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Η αποκατάσταση της υδροδότησης στη βιομηχανική ήταν μία μόνο από τις βλάβες τις οποίες κλήθηκε να αποκαταστήσει η ΔΕΥΑΜΒ, που βρίσκεται σε επιφυλακή τα τελευταία 24ωρα.

Χθες αποκαταστάθηκε το πρόβλημα υδροδότησης τόσο στο Διμήνι όσο και στην Αγία Παρασκευή, ενώ έγιναν επεμβάσεις και για την αντικατάσταση σπασμένων υδρομέτρων.

Τουλάχιστον 100 υδρόμετρα άλλαξαν χθες συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και η «μάχη» για την αποκατάσταση των πολλών μικρών βλαβών που αποκαλύπτονται καθημερινά, συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

«Στο πολεοδομικό συγκρότημα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα», διαβεβαίωνε χθες ο κ. Γαλάτης, υποστηρίζοντας ότι το δίκτυο υπέστη σοβαρό πλήγμα από τις πολλές μικρές ζημιές, οι πληγές όμως κλείνουν μία προς μία και ξεκινά η αποκατάσταση.

Διαμαρτυρίες και χθες ότι βρίσκονται χωρίς νερό εκφράστηκαν από την Ανακασιά και πάνω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου