ΤΟΠΙΚΑ

Καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

καλωσορίζει-τα-προσφυγόπουλα-το-παμε-599191

Κάλεσμα υποδοχής των προσφυγόπουλων κατά την πρώτη ημέρα που θα πάνε σχολείο, αύριο Τετάρτη, απευθύνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση για το καλωσόρισμα των μικρών από τη Συρία, έχει οριστεί για τις 2:30 το μεσημέρι, έξω από το συγκρότημα του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας όπου θα λειτουργήσει η δομή εκπαίδευσης των προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, καλεί «τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα. Εξάλλου, κοινή είναι η ρίζα, κοινός είναι ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια».

Επίσης ζητούν για τους πρόσφυγες στο Βόλο: «Αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ, να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στη στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση, άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τα μικρά παιδιά. Έξω οι ΜΚΟ από τον Μόζα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου