ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρή χιονόπτωση xθες στο Πήλιο

ισχυρή-χιονόπτωση-xθες-στο-πήλιο-599271

Νέα ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες το πρωί από την Πορταριά μέχρι και μετά τα Χάνια, κόβοντας στα δύο την κυκλοφορία στο ορεινό Πήλιο.

Από τις 4 τα ξημερώματα έως και τις 10 το πρωί, το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα, και στο τμήμα από Πορταριά έως Καράβωμα ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας που επιχειρούσαν στο τμήμα του οδικού δικτύου, άνοιγαν το δρόμο κι από πίσω έκλεινε εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που διήρκησε περίπου έξι ώρες.

Το βράδυ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ξεκίνησε και νέα χιονόπτωση, πιο ήπια αυτή τη φορά.

Το φαινόμενο περιορίστηκε στον άξονα δύο χιλιόμετρα πριν από τα Χάνια και δύο χιλιόμετρα μετά το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Σχεδόν 50 εκατοστά νέου χιονιού έπεσε στην περιοχή.

Δύο λεπίδες με αλατιέρες προχωρούσαν σε εκχιονισμό του τμήματος πριν από τα Χάνια, και ισάριθμες μετά το Χιονοδρομικό Κέντρο, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην «επικοινωνία» του Πηλίου και στα σημερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, που μεταξύ άλλων εξυπηρετούν και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας βρέθηκαν το πρωί και στην περιοχή του Ρήγα Φεραίου για αποχιονισμό αλλά και στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Αλμυρού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου