ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό επί μέρες η Πυροσβεστική στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

χωρίς-νερό-επί-μέρες-η-πυροσβεστική-στ-600238

Τρέμει το… φυλλοκάρδι πυροσβεστών στη β’ βιομηχανική περιοχή, μην χτυπήσει τηλέφωνο και χρειαστεί να επέμβουν για την κατάσβεση πυρκαγιάς. Κι αυτό γιατί ολόκληρη η βιομηχανική περιοχή δεν έχει νερό επί μία σχεδόν εβδομάδα!

Πυροσβεστικό κλιμάκιο από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου που κλήθηκε να επιχειρήσει σε μικρά περιστατικά πυρκαγιών τις πρώτες ημέρες της κακοκαιρίας, για να γεμίσουν τα οχήματα με νερό, χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα. Δεν υπήρχε πίεση και το νερό έτρεχε με το σταγονόμετρο.

Τις επόμενες ημέρες έως και χθες το μεσημέρι, οι βρύσες ήταν στερεμένες. Πυροσβέστες που βρίσκονται στο πόστο τους καθημερινά τρέμουν μην ξεσπάσει φωτιά και χρειαστεί να επέμβουν. Δεν έχουν νερό.

Για να βρουν νερό θα πρέπει να πάνε να γεμίσουν είτε στον κρουνό στο Βελεστίνο, που δεν είναι σίγουροι ότι δουλεύει, είτε στο ΠΕΒ που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου για την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, στη ΒΙΠΕ υπήρχε πρόβλημα με τις δεξαμενές, που όμως αποκαταστάθηκε. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χθες θα δινόταν νερό στο δίκτυο.

Σε απόγνωση επιχειρήσεις

Σε απόγνωση είναι όμως οι επιχειρήσεις τόσο στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. όσο και στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, που από την Παρασκευή δεν έχουν νερό και δεν μπορούν να δουλέψουν.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης με είδη διατροφής, ο κ. Νίκος Στάμος, ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η υδροδότηση διακόπηκε την Παρασκευή και κανείς δεν βγήκε να ενημερώσει τους επαγγελματίες για τη ζημιά ή να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποκατάστασή της. «Είμαστε μέσα στην αβεβαιότητα. Δεν γνωρίζουμε πότε θα πάρουμε νερό και πότε θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Από τη ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Εγώ προσωπικά αναγκάστηκα να πετάξω ζυμάρια και ειδοποίησα το προσωπικό να μην έρθει για δουλειά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύδρευσης. Δεν είναι μόνο η ζημιά που έχουμε πάθει. Είναι ότι δεν έχουμε ενημέρωση», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου