ΤΟΠΙΚΑ

Τοίχος καλοσύνης δημιουργήθηκε από το 16ο και 30ο δημοτικό σχολείο

τοίχος-καλοσύνης-δημιουργήθηκε-από-τ-600317

Πρωτοβουλία ευαισθησίας είναι ο τοίχος της καλοσύνης που δημιουργήθηκε από το έμψυχο δυναμικό δύο σχολείων, με στόχο να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Τα 16ο και 30ο δημοτικά σχολεία Βόλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές, με τις οικογένειές τους, δεν ξεχνούν όσους έχουν ανάγκη και θέλουν να θυμίσουν σε όλους ότι και μετά τις διακοπές υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Γι’ αυτό το λόγο, δημιούργησαν τον τοίχο της καλοσύνης επί της οδού Ορφανοτροφείου, σε συνεργασία με τους Πρόσκοπους, όπου μπορεί, όποιος ενδιαφέρεται, να αφήνει ενδύματα, υποδήματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων μελών της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πασχάλης Δήμου, διευθυντής του 30ου δημοτικού σχολείου Βόλου, ανέφερε ότι συγκεντρώνονται κυρίως ρούχα, υποδήματα και άλλα χρήσιμα είδη για μια οικογένεια και παράλληλα γραφική ύλη, βιβλία ή παιχνίδια για τα παιδιά που τα χρειάζονται. Στόχος των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια, με τη συνδρομή, πάντα, ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν με κάθε διακριτικότητα το απόθεμα της αγάπης τους. Στο μεταξύ, δεκάδες άποροι έχουν εφοδιαστεί με είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία βρίσκουν στον τοίχο της καλοσύνης που δημιούργησαν τα δύο σχολεία.

Οι δράσεις εθελοντισμού και οι εθελοντικές δραστηριότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης φιλοσοφίας των δύο σχολείων, με τον διευθυντή του 30ου να επισημαίνει ότι έχουν κατ’ επανάληψη συγκεντρωθεί διάφορα είδη πρώτης για άλλα ιδρύματα, αλλά και πλαστικά καπάκια για την ενίσχυση εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώθηκε πρόσφατα μεγάλος αριθμός πλαστικών καπακιών, είκοσι περίπου πλαστικές σακούλες μεσαίου μεγέθους, τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση της κουζίνας αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το «Κοινό των Μαγνήτων».

Παράλληλα, οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας υπενθυμίζουν ότι «στην πόλη μας υπάρχουν Ιδρύματα και Φορείς που συνεχίζουν να περιμένουν, εκτός από τη αγάπη μας και τη στήριξή μας. Το Ορφανοτροφείο, oι Aσπρες Πεταλούδες, το Γηροκομείο, η ΕΛΕΠΑΠ, η ΦΛΟΓΑ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Κουζίνα Αλληλεγγύης κ. ά. μας περιμένουν. Πρέπει να είμαστε κοντά τους, γιατί συνδράμοντας αυτόν που έχει ανάγκη, βοηθάμε να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου