ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν τα σχολεία στο νομό, πλην Ρήγα Φεραίου, Σκοπέλου & Αλοννήσου

ανοίγουν-τα-σχολεία-στο-νομό-πλην-ρήγα-600888

Ανοίγουν σήμερα, μετά από ένα σχεδόν μήνα τα σχολεία στους περισσότερους δήμους του νομού Μαγνησίας.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και την εβδομάδα του χιονιά που κράτησε τα σχολεία κλειστά, στις αίθουσες επιστρέφουν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου.

Για μία ακόμη ημέρα κλειστές θα μείνουν σήμερα με αποφάσεις Δημάρχων οι σχολικές μονάδες σε Ρήγα Φεραίο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Στα σχολεία του δήμου Ρήγα Φεραίου, οι διευθυντές καλούνται να βρίσκονται στο πόστο τους, προκειμένου να βοηθήσουν τα συνεργεία του Δήμου να μπουν μέσα και να καταγράψουν τυχόν ζημιές και προβλήματα.

Στην Αλόννησο με απόφαση δημάρχου, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως και μεθαύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Χθες, στο Δήμο Βόλου, συνεχίστηκε από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, η μάχη για την επίλυση των προβλημάτων με τους σπασμένους σωλήνες ύδρευσης και των συστημάτων θέρμανσης στα σχολεία που είχαν αναφέρει προβλήματα.

Μεγάλη ζημιά το απόγευμα σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Βόλου, όπου τα συνεργεία βρίσκονταν έως αργά για να την αποκαταστήσουν.

Διευθυντές, πήγαν χθες στα σχολεία, έλεγξαν συστήματα θέρμανσης και νερού, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φρόντισαν για τον αποχιονισμό των προαυλίων, χρησιμοποιώντας φτυάρια ή και αυτοκίνητα με τετρακίνηση για να «πατήσουν» το χιόνι και να λιώσει πιο γρήγορα.

Δεν θα λειτουργήσει η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από την ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Βόλου, έγινε γνωστό, ότι σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου