ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις τάξεις μετά από ένα μήνα

επιστροφή-στις-τάξεις-μετά-από-ένα-μήν-601266

Για τους μαθητές του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου – Σήμερα, η απόφαση για τα σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Στις τάξεις, μετά από ένα σχεδόν μήνα, επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όπως ανέφερε, οι δρόμοι πρόσβασης στα σχολεία είναι καθαροί και οι μαθητές όπως και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Επίσης, σε καλή κατάσταση βρίσκονται και τα σχολικά προαύλια.

Ζημιές στα σχολικά κτήρια στα συστήματα θέρμανσης και στις σωλήνες ύδρευσης δεν παρατηρήθηκαν. Όπως εξήγησε ο κ. Κοντογιώργος, στα σχολεία, το σύστημα θέρμανσης έχει ρυθμιστεί ώστε ακόμη και την εβδομάδα του χιονιά που οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές, τα καλοριφέρ άναβαν για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα. Έτσι αποφεύχθηκε ο παγετός και το σπάσιμο σωλήνων. «Σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης», ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κοντογιώργος, μετά από αυτοψία που έγινε στις σχολικές μονάδες.

Μάλιστα τα θερμαντικά σώματα θα ανάψουν από σήμερα το μεσημέρι, ώστε αύριο, το πρωί, μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε ζεστές αίθουσες.

Η μόνη ζημιά που αναφέρθηκε ήταν στο Γυμνάσιο Ζαγοράς, όπου ράγισε σωλήνα νερού και συνεργείο του Δήμου, έσπευσε για την αποκατάστασή του. Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος ήταν μια μικρή ζημιά λόγω του παγετού, που αποκαταστάθηκε άμεσα.

Στο νότιο Πήλιο
Στα χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σήμερα θα εκτιμηθεί αν τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Νικ. Φορτούνας, το οδικό δίκτυο και οι δρόμοι πρόσβασης προς τα σχολεία είναι μεν καθαροί, πρέπει όμως οι εκπαιδευτικοί να μπουν μέσα σε αυτά και να καταγράψουν την κατάστασή τους και τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό. «Ο δήμος είναι έτοιμος για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών, θα πρέπει όμως να υπάρξει αναφορά από τους εκπαιδευτικούς», είπε ο κ. Φορτούνας.

Η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα. «Ίσως να χρειαστεί να λειτουργήσουν τα σχολεία λίγο αργότερα από το κανονικό» είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου