ΤΟΠΙΚΑ

Ακυβέρνητο έμεινε πλοίο με 53 επιβάτες στον Παγασητικό

ακυβέρνητο-έμεινε-πλοίο-με-53-επιβάτες-σ-602498

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε από τις 2 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα».

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Στο πλοίο επιβαίνουν 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρει ένα δίκυκλο και 7 ΙΧ οχήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, που χειρίζεται το περιστατικό, το πλοίο βρίσκονται από την ώρα που ενημέρωσε για τη βλάβη στο στενό του Αρτεμισίου, κοντά στη νήσο Αργυρόνησο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ δύο αλιευτικά δέθηκαν στο πλοίο, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει.

Μετά τις 4.30 το απόγευμα έφτασε στην περιοχή και το ρυμουλκό “Χρήστος 17” και ξεκίνησε η ρυμούλκησή του προς το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, συνοδεία των πλωτών του Λιμενικού, ενώ σε ετοιμότητα παρέμεναν και ελικόπτερα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης ο Πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και πλέει αυτοδύναμα συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ σκάφους προς Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου